Na oproštaju od prvog dijela sezone, fudbaleri Borca deklasirali su sastav Podrinja iz Janje sa ubjedljivih 5:0, i tako na najbolji način zaokružili uspješne jesenje nastupe.

Istina, iako su tokom svih 90 minuta bili u podređenom položaju, gosti iz Janje su pokazali da posjeduju kvalitet za plasman među šest najboljih ekipa, pa bi se čak moglo reći da su doživjeli i previsok poraz.

Izabranici Vuleta Trivunovića na najbolji mogući način su otvorili derbi, ranim golom, već u četvrtom minutu, koji je nakon sjajne akcije Srđana Bečelića i Gedeona Guzina, postigao mladi Predrag Zekanović. Da će bodovi ostati na Gradskom stadionu bilo je jasno već nakon 25 minuta kada je Ivan Delić postigao svoj prvi pogodak, a asistent je, kao i na početku utakmice, bio Guzina.

Drugo poluvrijeme Podrinje počinje nešto agresivnije, ali su svi njihovi pokušaji zaustavljeni već na tridesetak metara od potpuno nezaposlenog Asmira Avdukića, da bi konačan slom gostiju uslijedio je u 58. minutu kada je Guzina realizovao odličan prodor i milimetarski tačno dodavanje Delića.

Ali, ni tu nije bio kraj, sedam minuta kasnije Delić se sam izborio za jednu loptu, ušao u šesnaesterac Podrinja i rutinski savladao Borišu Bodirogu, da bi ”tačku na i” tri minuta prije kraja stavio još jedan mladi napadač Borca, Miloš Kukić, nakon odlične dubinske lopte Miloša Dujkovića.

A po završetku meča razlog za dodatno slavlje sa navijačima, ”crveno-plavi” su imali nakon što su saznali da će na odmor sa šest bodova viška jer je Rudar Prijedor poražen u Zvorniku (1:2).

BORAC (BL) – PODRINJE 5:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Zekanović (4), 2:0 Delić (25), 3:0 Guzina (58), 4:0 Delić (65), 5:0 Kukić (87). Stadion: Gradski. Gledalaca: 1.000. Sudija: Velimir Drinić (Modriča)  7. Pomoćnici: Davor Maksimović i Jovan Petković (Doboj). Žuti kartoni: Zekanović (Borac), Arsenović, Matić (Podrinje).

Borac: Avdukić -, Vejnović 7 (46. Kondić 7), Radoja 7, Kiso 7, Erić 7,5, Dujković 7,5, Raspudić 7,5, Guzina 8, Delić 8 (73. Maksimović -), Bečelić 7, Zekanović 7,5 (59. Kukić 7). Trener: Vule Trivunović.

Podrinje: Bodiroga 5,5, Filipović 5 (62. Dupor -), Jusufović 5,5, Arsenović 5, Redžić 5, Đokić 6, Vujić 5,5, Pavić 5,5, Vučić 5,5 (67. Matić -), Sajtanović 5,5, Marković 5. Trener: Senad Hadžić.

Igrač utakmice: Ivan Delić (Borac)  8.