I u trećoj kontrolnoj utakmici tokom zimskih priprema, fudbaleri Borca bili su izuzetno raspoloženi pa su sa ubjedljivih 5:1 (2:1), deklasirali prvoligaša Srpske, Slobodu iz Mrkonjić Grada.

Iako je Banjaluka osvanula pod snježnim pokrivačem, pomoćni teren Gradskog stadiona bio je spreman za igru, u čemu su pomogli i igrači oba tima koji se nisu libili da se uhvate lopata i, umjesto klasičnog zagrijavanja, omoguće se bi što normanije uslove.

Po hladnom vremenu i pod snijegom i kišom koji su padali tokom svih 90 minuta, ”crveno-plavi” su diktirali jak tempo, imali više od igre, te nekoliko osličnih prilika, ali se ni izabranici Dragana Vukše, nekadašnjeg stratega Borca, nisu predavali i punih šezdesetak minuta su bili bezmalo ravnopravan rival.

 

Ipak, nisu imali snage da se u potpunosti odupru, a svaku njihovu grešku napadači Borca su znali da kazne i na kraju stignu do još jednog ubjedljivog trijumfa.

Kunic prijateljska

Posebno raspoložen bio je Petar Kunić koji je tri puta matirao čuvare mreže Slobode i pokazao da će na proljeće biti glavni adut svog tima u borbi za naslov prvaka Republike Srpske.

Sva tri kontrolna meča Banjalučani su riješili u svoju korist uz gol-razliku 15:1, a sedam pogodaka bili su djelo upravo Petra Kunića.

BORAC – SLOBODA (MG) 5:1

 Strijelci: 1:0 Kunić (9), 1:1 Zarić (37), 2:1 Kunić (41), 3:1 Kunić (66), 4:1 Zekanović (76, penal), 5:1 Guzina (90). Stadion:  Pomoćni teren Gradskog stadiona. Gledalaca: 150. Sudija: Marko Erak (Krupa na Vrbasu).

 BORAC: Avdukić, Dujaković, Raspudić, Ojdanić, Puzigaća, V. Danilović, Radulović, Đorđević, Radoja, Kunić, Delić. Još su igrali: Trkulja, Kondić, Erić, I. Danilović, Vejnović, Jagodić, Burazor, Perišić, Kukić, Zekanović, Guzina. Trener: Vule Trivunović.

SLOBODA (MG): Vuković, Sladojević, Ćulum, Kovačević, Gračanin, Stjepanović, Milosavljević, Lazendić, Mirković, Zarić, Kršić. Još su igrali: Petrović, Kukavica, Tučić, Antić, Vučković, Babić, Topić, Mitrić, Travar, Đukarić. Trener: Dragan Vukša.