Delegati Skupštine FSRS, koji su podržali Petra Jelića, napustili su nastavak najvišeg fudbalskog tijela Srpske. Više od 20 delegata iz pet područnih saveza (Banjaluka, Trebinje, Bijekjina, Doboj i Priejdor) nazadovoljno kršenjem Poslovnika o Radu Skupštine, kao i  mnogim nepravilnostima na Izbornoj Skupštini održanoj prije nešto manje od mjesec dana, odlučilo je da sudbinu uzme u svoje ruke.

Neposredno po izlasku iz Banskog Dvora, organizovana je press konferencija na kojoj su se predstavnicima sedme sile obratili Petar Jelić, Draško Ilić, Slobodan Tešić, Milan Tomanović, Željko Dubravac, Nikola Nikić i Milan Kiković.

Uvjereni smo da će struja koja želi dobro fudbalu Srpske pravnim putem istjerati ove stvari na čistac. Fudbalskim žargonom rečeno, bitka se još vodi, a rat će dobiti oni koji žele promjene! Sve odluke koje se donesu u narednom periodu smatraćemo nestatutarnim, a paralelno sa borbom u organima FSRS, naš put su Inspektorati RS, Tužilaštva RS iBiH, te FSBiH, preko čijih orgna već su otišli naši zahtjevi na asdresu UEFA i FIFA – poručio je Petar Jelić.

Uskoro na našem portalu pogledajte i video snimak cjelokupne press konferencije održane u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci.