Kako malo treba da se stvari preokrenu u ovoj napaćenoj Bosni!

Do juče, Borac je bio razapinjan po federalnim medijima, kojima nije bilo teško da kontaktiraju i VAR službu da bi dokazivali svojim “ostrašćenim” komentatorima da pljuju po svemu što dolazi iz “manjeg entitet”, “RS”, Banjaluke i svega što ima jednako sa predznakom srpski. Fudbalski nikada im nije sjelo da Vico Zeljković zagospodari Sarajevom, i cijelom BiH. Nikada im nije sjelo ni što je Borac bio šampion još tamo davne 2011. godine, godine koja nema nikakve veze sa Zeljkovićem, godine u kojoj su komitetlije po naredbama iz Sarajeva krojile vrh i dno tabele, putnike u Evropu…..

U samo jednom danu, ogolili su sebe do gaća, a te gaće skinuli su sami sebi, jer istina boli najviše kad udari u međunožje, ovaj put sarajevske čaršije.

Na utakmici Igman – Sarajevo (1:2) vidjeli smo sve ono što uporno pripisuju Borcu. Penal koji bi svirao bilo ko, ali Kazalgić se nije smio zamjeriti bošnjačkom lobiju, pa i po cijenu da leti sa liste na određen period, kako će na kraju i biti. A, mi ćemo dodati da ovaj penal je samo vrh ledenog brijega, ima nas koji pamtimo da je Sarajevo dalo Igmanu pobjedu u posljednjem kolu sastavu iz Konjica (2:4), da opstanu u ligi. Ajte molim vas…. Dođe Igman na “Koševo” i zabije četiri komada. Sve poštenjačine do poštenjačina. A, kad čaprkenmo koju godinu dalje, sjetimo se i utakmice Sarajevo – Olimpik (1:3), isto zadnje kolo, i gosti ostaju u ligi, a Sarajevo ostaje bez Evrope. Sve uredno, ni slova o tome, i takvim mađioničarima.

Drugi dio priče, Borac – Zrinjski (0:0). Na centru Peljto, najbolji bh sudija svira najboljim ekipama u ligi. I svira evropski. Kako i treba i mora. Rezultat ne važan, ali slika koja je otišla sa Gradskog, zabolila je čaršiju, jer je Borac svih 90 minuta dvoboja bio bolji rival! I to ih je prepalo, da “crveno-plavi” imaju ekipu koja im može parirati na terenu, i van njega.

Dobro ste se prevarili ako mislite da će vam Borac skinuti gaće na “Koševu” za 10-ak dana. Doći će u tu čaršiju i pobijediti vas. Vi skandirajte, urlajte, mašite ljiljanima koliko hoćete, ali će vas igrom naguziti i napraviti trokorak koji ćete pamtiti…. Kao što Litvanci pamte ono zakucavanje Danilovića preko Sabonisa. Bilo prije 30-ak godina, njega nema više, ali sjene Saše i dalje plaše Litvance.

Tako će vas plašiti i Borac. Prije tri godine Zakarić, za koji dan ….mi znamo ko, a vi nagađajte i plašite se sjena……