Derbi drugoligaškog Zapada između Omarske i Slobode završen je prije poslednjeg sudijskog zvižduka, jer je napadač domaćina Vedran Panić udario pomoćnog sudiju Rajlića! Nažalost, ružne scene, koje ne može opravdati ni loše suđenje, jer nasilju nije mjesto na sportskim terenima….

Nažalost, jedna lijepa fudbalska predstava završena je na ružan način, prekidom u 86. minutu jer je sudija Rajlić signalizirao da ga je Panić udario. Ništa nije ukazvalo na takav epilog, jer je utakmica protekla u fer i korektnoj igri, a nije bilo incidenata ni oko terena. No, krenimo redom.

Susret je odigran u idealnim uslovima, po odličnom terenu. Derbi Potkozarja je privukao dosta gledalaca, a obe ekipe su u susret ušle sa pobjedničkim ambicijama. Od početka utakmice Sloboda je uspjevala nametnuti svoj ritam, i definitivno je pokazala da je u ovom momentu spremnija i uigranija ekipa. Međutm, u prvom poluvremenu niej bilo mnogo pravih prilika. Valja izdvojiti šut Mrkića za Slobodu, koji je lako ukrotio Jokić, te opasne šuteve Panića i Rosić Branka na drugoj strani, ali su ti šutevi fijuknuli kraj stative.

Sloboda je povela u 53. minutu. Antonić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, lopta je pogodila prečku, a na odbijenu loptu je natrčao Mijić i iz neposredne blizine savladao Jokića. U 57. minutu Rosić je umakao odbrani gostiju, golan Majkić je izašao daleko ispred šesnaesterca i rukom zaustavio loptu koju je Rosić poslao ka praznom golom. Sudija Rajlić je bez razmišljanja pokazao Majkiću crveni karton, tako da je Omarska u poslednjih 30 minuta imala igrača više. Na gol Slobode je stao veteran Vranešević, jer nije bilo rezervnog golmana.

Od tog momenta gosti su se povukli, a Omarska je pokušavala izjednačiti. Međutim, napadi Omarske su bili bezopasni što pokazuje i činjenica da do kraja utakmice nije upućen niti jedan šut ka golu Slobode. Čak je Sloboda imala odličnu priliku da duplira prednost, jer je mladi Kuridža odlično istrčao kontru, ali je oklijevao, te ga je sustigla odbrana Omarske. Dosta bure je izazvala jedna odluka pomoćnog sudije, koji je u 85. minutu zaustavio Krecelja u najopasnijem napadu Omarske, signalizirajući ofsajd, iako su svi na stadionu bili ubjeđeni da o ofsajdu nije bilo riječi, i to bar za 2-3 metra.

U 86. minutu ružne scene. Panić je grubo faulirao jednog gostujućeg igrača, i sudija Rajlić mu je pokazao direktan crveni karton. Došlo je do gužve, a Rajlić je signalizirao da ga je u toj gužvi Panić i udario, te je prekinuo susret.