Očigledno da se narod poželio fudbala u Republici Srpskoj. Manje više sve je upitno, od kvaliteta, do organizacije, i svega onoga što prati naš fudbal, ali ljubav prema lokalnim miljenicima nikada nije bila veća!

To potvrđuju i brojne fotografije koje su došle u našu redakciju, a krenućemo sa derbijem drugoligaškog Zapada, Omarska – Sloboda (MG), koji je završen rezultatom 1:1. Tribine, čini se nisu bile punije ni kada je bila sloboda u izboru, gdje će te provesti vikend poslijepodne…

Dan ranije igralo se još jedan derbi u Banjaluci, na “Čairama” BSK – Lijevče (0:3), a na stadionu popriličan broj ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. Bilo ih je čak i iz Nove Topole.

Atraktivna utakmica bila je i u Prnjavoru, gdje je Ljubić došao do značajna tri boda u sudaru sa Željezničar Sport team (1:0), a na kraju meča proslavljajući pobjedu, fudbaleri su svoju sreću podijelili sa ultrasima…..

Ništa manje publike, ako ne i više bilo je u “Rosuljama” na banjalučkom malom derbiju regionalne lige Krajina – Sloga Nektar (1:1). Uživali su i domaći, ali i oni iz Potkozarja.

Adekvatne fotografije nemamo, ali bili smo svjedoci derbija “bundeslige”, između Rekreativa i OFK Spartaka 2013 (0:0). Gotovo nestvarna atmosfera, nekoliko stotina gledalaca, sve bez i najmanjeg ekcesa…

Goricu prate brojni navijači bez obzira gdje gostuje, tako je bilo i u derbiju regionalnog Zapada, kada su savladali Naprijed na “Šljunkari”. Šipovljani djele radost pobjede, a u daljini sve njihovi fanovi, možemo samo misliti kako će biti u narednom derbiju i u Šipovu….

A, pogledajte tek tribine u Crkvini!. Opštinska liga Šamac, više ljudi na tribinama nego u mnogim selima Posavine….

Lijepo vrijeme izmamilo je ljubitelje fudbala, koji i dalje rizukuju, jer krše epidemiološke mjere, ali jednostavno svi su se zasitili te priče.

Živio život, živio fudbal….