Odlaskom Slavka Vučurevića sa mjesta gradonačelnika Trebinja, Fudbalski klub Leotar trebao da da krene prema starim stazama slave!

Odlazeći gradonačelnik, koji je precrtao miljenika Istočne Hercegovine, čak ni u tehničkom mandatu, nekoliko dana prije primopredaje vlasti “pecnuo” je trebinjce sa 28.000 KM! Naime, sredstva koja su namjenja iz budžeta Trebinja za Leotar, Vučureviće je 5. oktobra prenio na “grant za rezervu”, a isto to je uradio i nekoliko mjeseci ranije, ali u iznosu za 22.000 KM, što znači da je Leotar Vučurevićevom samovoljom oštećen za 50.000 KM samo u 2016. godini!

Generalni direktor FK Leotar Milan Tomanović siguran je da idu bolji dani za prvog šampiona zajedničkog takmičenja u BiH.

Očekujemo bolje dane, jedan odnos pun poštovanja i ljubavi, kakav i zaslužuje “najstariji trebinjac”. Dug nikada nije bio problem za funkcionisanje kluba. On je najmanji od svih klubova koji su igrali ili igraju Premijer ligu BiH. U ovom trenutku je manji nego  2003 godine. I nadamo se da do kraja godine uz sporazum koji ćemo postići sa novom Gradskom upravom, on neće ni postojati. U proteklom periodu nam je nuđeno niz rješenja, ali nažalost nismo imali razumjevanje Gradske uprave, već smo u protekle četiri godine ostavljeni bez i jedne jedine marke iz budžeta grada. Takođe, odlukom Skupštine kluba pustili smo upravljačka prava, tako da ćemo, ako Bog da biti prvi klub u Republici Srpskoj, koji će na zdravim osnovama biti formiran. Biće Leotar opet mnogo jak, mnogo brže nego što to neki misle – poručio je Tomanović.

A, stvarnost je za sada drugačija. trenutno peta pozicija na drugoligaškom Istoku, sa 11 bodova zastatka za vodećim Napretkom ne ulijevaju previše nadu da bi se Leo mogao vatiti na proljeće u društvo prvoligaša. Nada umire poslednja. Ona sa Slavkom je davno umrla, izgleda da s Lukom sviće,…