Fudbalska Banjaluka izgubila je najboljeg među najboljim! Poznati sudija iz zlatnog perioda jugoslovenskog fudbala 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka Vladimir Zrilić preminuo je u 82. godini.

Vladimir Zrilić rođen je 18. jula 1937. godine, a sportsku karijeru je počeo kao fudbaler drvarskog Borca, potom sisačkog Metalca i banjalučke Slavije, ali je prekida zbog povrede 1956. godina, i tada ulazi u svijet “ljudi u crnom”, koji na neki način nije ni prekidao sve do kraja života….

Sa pištaljkom je aktivno drugovao 25 godina, i vodio najveće utakmice bivše države. Sudio je svim klubovima “velike četvorke”, i važio je za jednog od najboljih među njima, a konkurencija je bila paklena!

I nakon završetka aktivnog suđenja, ostao je u fudbalu, prvo kao delegat, a onda i u najvišim sudijskim organima FS Jugoslavije. Jedan je od osnivača i Fudbalskog saveza Republike Srpske ratne 1992. godine, kao i sudijskog segmenta na našim prostorima.

“Zrila je za života bio legenda”, često bi znali reći oni stariji banjalučani, prisjećajući se njegovog fudbalskog puta…..

Sahrana Vladimira Zrilića održaće se u petak, u 13 časova na banjalučkom groblju u Vrbanji.