OTIŠAO GENERAL MANOJLO, NA POSLEDNJI PUT BEZ POVRATKA!


Republika Srpska i cijeli srpski narod izgubili su legendarnog komandanta!

General Milovanović preminuo je u srijedu ujutro u Banjaluci.

– Genaral Milovanović je bio vrhunski oficir, sjajan vojskovođa, divan organizator posla, strateg za najviše poštovanje, operativac za udžbenike –kaže general Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je, u ratu bio komandant zaštitnog puka GŠ VRS.

Savčić kaže da su „ogromne zasluge generala Milovanovića za organizaciju i pravilnu upotrebu VRS, za njena valjana dejstva, disciplinu i red“.

– Bez takvih ljudi na vrhu nema uspješne vojske. Bio je drugi čovek VRS, često, nepravedno, u sjenci prvog, generala Mladića, ali ni po čemu nije manje zaslužan za sve što je VRS uradila za stvaranje Republike Srspke i za slobodu našeg naroda na ovim prostorima. Bio mi je i pretpostavljeni starješina, ali i više od prijatelja. Naš odnos je bio, van posla, odnos oca i sina. Mnogo smo se voljeli, poštovali i uvažavali. Izuzetan vojni straget i čovjek, koji je zaslužio najveće poštovanjeističe general Savčić.

Milovanović je, po Savčićevim riječima, najviše vremena u karijeri proveo na operativnim dužnostima, „koje su daleko od javne scene, što mu nije smetalo, čak mu je i godilo, a samo bi se nasmejao kada bi se neki kitili njegovim perjem“.

Savčić, kao prijatelj porodice, kaže da će slavni general VRS biti sahranjen u petak na groblju u Banjaluci, gde je živio. Iza sebe je ostavio suprugu, sina, kćerku i unučad kojima se posljednjih godina potpuno posvetio.

Next post "CRNO-BIJELA" LJUBAV NEMA CIJENU!

Previous post JAGODIĆ U CRVENO-BIJELOM TABORU

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Unesite kod sa slike *

error: