Nije lako biti “grobar”, da jeste bilo bi ih na svakom koraku. Ali u danas teškom i ludom vremenu, voliti jedan klub, u ovom slučaju Partizan, i sve podrediti njemu, gotovo da je nemoguće naći, bilo gdje.

A takva priča stiže iz Prijedora, gdje već nekoliko godina egzistira Udruženje navijača Partizana, koji su sa “crno-bijjelima” gotovo na svim merdijanima gdje se biju sportske bitke. Fudbal, košarka, vaterpolo…..

Pa odlazak u Laktaše na košarkaški spektakl i debi u ABA ligi u novoj sezoni ispadne za prijedorčane nešto poput izleta! A, i ovaj put su se potrudili, da to sve bude orginalno, jer su veće prije utakmice bili u posjeti klupskom rukovodstvu, igračima, treneru Tinkineriju. Bilo je tu i “crno-bijela” torta, ali i čuvena rakija iz Potkozarja, u simbolima Partizana.

 

-Uvijek smo tu za svoj voljeni klub. Na utakmici grla i dlanovi se nisu štedjeli, ali to se nekako podrazumijeva kod “grobara”, da su u tom segmentu daleko ispred ostalih. Nedavno smo vodili pun autobus djece na AZ Alkmar, sada se spremamo za Mančester junajted. Sve za Partizan, što se voli nije teško – kaže Stole Janjetović, predsjednik udruženja iz Prijedora.

A, “crno-bijela” ljubav traje i traje. Nema cijenu, niko nepita koliko košta, jer Partizan je život, ostalo su sitnice…..