Kad im je zasvirao “Marš na Drinu” u Banjaluci, sarajevski fašistički mediji u stilu Gebelsa (on im je bio idol) raskukali su se šta će to zaboga u Bosni i Hercegovini, i to dejtonskoj! Može im se, kad svi ćute, oni izbacuju iz Premijer lige BiH, zovu fašistima (iako su oni najveći), guguću “marš stoko”, a “naši” ćute, li ćute, još im se i dodvoravaju, poneki….onako jer imaju neki svoj interes, a fašisti kad hvale, vrlo brzo će duplo udarati, živi bili pa vidjeli…

E, pa zato gospodo draga, najviše, ona sarajevska, i na Kipru se orilo “Marš na Drinu”.

I to kako se orilo, tri puta u drugom poluvremenu! Kipar – BiH 3:2. Da vas sad čujemo, kome ćete se žaliti. Olbrajtovoj, Klintonovoj, Kandićevoj, ili možda Biserko, sve četiri su vaši aduti, zato ćete i vidjeti Rusiju, ali preko malih tv ekrana. Ali i nije Rusija za vas, jer tamo će se 30 dana oriti “Marš na Drinu”, a vi to ne možete podnijeti. Vi ste bili jednom u Rusiji, davne 1942. godine pred Staljingradom, i nemojte više, jer smo vas upamtili i mi i Rusi.

I zato je “manji entitiet” večeras bio uz Kipar, i uvijek će biti, ne samo uz Kipar, već cijeli slobodni svijet, koji je zajedno sa nama pjevao “Marš na Drinu”.

“Svirajte mi onu pjesmu staru, kad je čujem zaigra mi srce iz njedara… Tri su cara pobjedili ratnici seljaci, Marš na Drinu pjevali su sa Cera junaci…..