Dejan Rašević, jedan od najboljih fočanskih fudbalera u novijoj istoriji, oprostiće se od aktivnog igranja fudbala na prijateljskoj utakmici između Sutjeske i mostarskog Veleža, koja je zakazana za sutra na Gradskom stadionu u Foči.

Premijerligaš iz Mostara, popularni “Rođeni”, prvi put će u poslijeratnom periodu gostovati na stadionu kraj Ćehotine, a pored pripremnog i prijateljskog, utakmica će imati i svečani karakter.

Prekaljeni fudbaler koji je nosio dres oba ova kluba, nakon 22 godine igračke karijere “okačiće kopačke o klin”.

Rašević je za prvi tim Sutjeske debitovao 2001. godine, a u svojoj bogatoj karijeri sa uspjehom je nastupao za više klubova u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Srpske.

Ovaj vrsni golgeter ostavio je dubok trag u svim klubovima čiji je dres nosio.

Osim u Sutjesci, igrao je za Radnik iz Bijeljine, Leotar iz Trebinja, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, Borac iz Banjaluke, Velež iz Mostara i Drinu iz Zvornika.

Posljednjih pet sezona, Rašević je igrao za matični klub iz Foče u kojem radi i kao trener mlađih kategorija.

I u poznim igračkim godinama bio ja važan dio tima i dao je veliki doprinos odličnim rezultatima koje je Sutjeska bilježila u tom periodu.

Iz kluba su pozvali navijače da dođu u što većem broju, da uživaju u susretu Sutjeske i premijerligaša iz Mostara i na najljepši način isprate odlazak svog ljubimca u igračku penziju.

Prijateljska utakmica počeće u 20.00 časova.