Juče je održan “Dan fudbala Republike Srpske”, a već danas budućnost fudbala Srpske izašla je na teren i to u punom kapacitetu!

Na pomoćnom terenu Fudbalskog kluba Kozara u Gradišci održano je selektivno okupljanje igrača rođenih 2010. godine. Okupili su se igrači iz PFS Gradiška, PFS Prijedor i PFS Banjaluka, a organizator čitavog okupljanja je Fudbalski savez Republike Srpske.

Aktivnost je održana na način da je svaki Područni fudbalski savez odigrao međusobno po jednu utakmicu, pri čemu su igrači bili u prilici da skrenu pažnju na sebe, stručnom štabu reprezentacije FSRS, na čelu sa selektorom Milanom Ozrenom.

Nabolje su se snašli mali dječaci iz Banjaluke, koji su slavili u oba meča. Savladali su PFS Gradiška 3:0 (Bajić, Gajić, Kudić), te PFS Prijedor 4:0 (Gajić, Bajić, Janković, Vučkovac), dok je PFS Prijedor bio bolji od domaćina PFS Gradiška minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac je bio Egić sa 11 metara.

Za sve klince FSRS je obezbijedio besplatne majice i šorceve, a na kraju takmičarskog dijela upriličen je i zajednički ručak zahvaljujući PFS Gradiška.

Ozren je istakao da je cilj da se pomenuto godište selektira i da se izvuče maksimalno najkvalitetnija djeca.

-Što se tiče samog okupljanja dječaka 2010. godište na regiji Banjaluka Gradiška i Prijedor negdje je zamišljeno da to bude sada jednodnevno, a koje bi poslije preraslo u masovnije okupljanje koje bi trajalo i po više dana. Ono zbog čega smo ovdje je da se ta generacija 2010. godište iselektira i da se izvuku maksimalno najkvalitetnija djeca. Imamo selektore i stručni štab koji su tu da ocijenimo ono što smo vidjeli i kako to izgleda, a naravno nije to konačni sud, biće uvijek prostora i za ostalu djecu koja možda iz nekih opravdanih razloga danas nisu tu – rekao je selektor reprezentacije RS U15, Milan Ozren.

Pored Ozrena u stručnom štabu bili su treneri Ognjen Šatara, Duško Sakan, Bojan Ranilović, te sekretar reprezentacije Zoran Ančić. Okupljanju je prisustvovao i selektor U15 reprezentacije BiH, Čedomir Ćulum.

PFS Banjaluku sa klupe su vodili Igor Mirković i Đorđe Inđić, a nastupili su sljedeći igrači: Damjan Tramošljika, Nemanja Zrnić, Luka Brus, Dušan Jandrić, Kristijan Vidović, Danilo Čigoja, Vasilije Malinović, David Tešić, Mihajlo Kovačević, Matej Gajić, Đorđe Baroš, Ivan Vasiljević, Svetozar Milijević, Dimitrija Gavrić, Pavle Barović, Andrej Vučkovac, Filip Todorović, Stefan Milašinović, Nikola Lekanić, Ivan Janković, Miloš Bajić, Luka Petaković, Nemanja Bubić i Sergej Kudić.

Za PFS Gradiška nastupili su: Aleksa Risović, Stefan Maričić, Sanjin Subašić, Rade Tepić, David Moravski, Filip Vučković, Jovan Šinik, Dejan Stojanović, Luka Stanišić, Sadin Sejdić, David Stojaković, Đorđe Stoisavljević, Vukašin Bandulaja, Luka Bjelanović, Luka-Andrej Gotovac, Saša Grubešić, Aleksa Jakovljević, David Kovačević, Mladen Kozić, Luka Lepir, Radenko Maričić, Aleksandar Nježić, Stefan Pejaković, Miloš Rosić, Nebojša Srdić, Nikola Zec i Dejan Stojanović. Treneri su bili: Saša Raca, Zoran Blagojević i Bojan Simić.

PFS Prijedor sa klupe je vodio Draženko Vujičić, a nastupili su sljedeći dječaci: Kosta Lazović, Petar Vučeta, Jovan Kondić, Danilo Stakić, Milan Plavšić, Luka Mandić, Miloš Damjanović, Sadin Memić, Saša Guskić, Dušan Egić, Edin Matrić, Nikša Tatić, Ognjen Raković, Nemanja Kovačević, Dejan Topalović, Luka Marković, Ognjen Stupar, Luka Saničanin i Andrej Malenčić.

U narednih mjesec dana planirano je okupljanje igrača rođenih 2010. godine iz preostala četiri Područnih fudbalskih saveza, Doboj, Bijeljina, Trebinje i Sarajevsko-romanijska regija. Takođe planirano je da se okupe i dječaci rođeni 2011/2012. godine.