Mladi fudbaler Ognjen Šešlak iz Doboja, iako ima 9,5 godina skrenuo je pažnju fudbalskih stručnjaka. Sjajne igre Ogija nisu ostale nezapažene i njegov fudbalski put ima vrtoglavi uspon.

Šešlak je počeo da trenira fudbal sa pet godina u Slogi iz Doboja. Igra kao napadač, podjednako dobro se služi sa obje noge, pa ga treneri često postavljaju na razne pozicije odakle može da ugrozi protivnički gol.

Ove godine imali smo brojne uspjehe, a pored Sloge nastupao sam i u dresovima Škola fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva, Fer pleja iz Doboja, Rekreativa iz Banja Luke. Imali smo odlične rezultate, i osvojili brojne medalje i pehare, ističe mladi Ognjen Šešlak, kome su fudbalski idoli Mesi i Nejmar.

Ognjen Seslak, Sloga

Impresivna statistika samo u 2015. godini, gdje je za Slogu odigrao 99 utakmica i postigao 131 pogodak, a za druge klubove 15 utakmica i postigao 20-tak golova, te da je na 3 turnira proglašen najboljim fudbalerom, na 3 turnira za najboljeg strijelca, svjedoče da se radi o jednom supertalentovanom dječaku.

Dinamo iz Zagreba je Ognjena zapazio na svom kampu, te je uslijedio poziv da dođe na Maksimir, gdje je nekoliko dana uspješno trenirao sa svojim vršnjacima, koji su registrovani igrači Dinama u tom uzrastu, pa se njegov rad prati od skauta zagrebačkog kluba.

Uživam da igram fudbal, upoznao sam veliki broj drugara, bio sam na brojnim turnirima, a svakako bih izdvojio odlazak sa Rekreativom iz Banja Luke u Barselonu, gdje smo ukrstili koplja sa vršnjacima iz slavnog kluba. Moja želja je, kad porastem, da zaigram u nekom velikom klubu kao što su Dinamo,  Crvena zvezda i velika Barselona, kaže mladi Šešlak, o kome će se u budućnosti još čuti.