Rasti Zvezdo, još si mala,……

sportisti na terenu i van njega

OFK Sport team, generacija 2002. godište, koje je po izjavama mnogih stručnjaka najtalentovanija generacija u RS u poslednje dvije decenije, osvojila je još jedno brdo na svom putu ka visinama. I to ne obično, već Topčidersko brdo,….

Mališani iz Banjaluke nisu se prepali velikana i nasred „Marakane“ očitali su lekciju „crveno – bijelima“ savladavši ih 1:0. Iako je domaćin imao nešto više od igre, „plavi“ su vrlo brzo došli do prednosti golom Kostadinovića, i taj rezultat znalački su čuvali do kraja. Trener Radomir Popović bio je i te kako zadovoljan izdanjem svog tima.

– Ono što sam najavio i ostvarilo se. U Beograd smo otišli da se nadigravamo i pobedimo, jer znamo da ova generacija može manje – više ravnopravno igrati bilo gdje, pa i na „Marakani“. Ono što me raduje da je i naš domaćin bio iznenađen kvalitetom naše djece, a ovakvi susreti daju pravu sliku radimo li dobro ili ne. Poslije ovakve utakmice jasno je da smo na pravom putu – poručio je Popović.

pogled s Marakane Na Marakani 

 

Već sledećeg vikenda na otvaranju novog stadiona OFK Sport team sa plastičnom travom kod željezničke stanice, u goste će doći još jedan velikan, Vojvodina (Novi Sad), i to sa dvije generacije, kadetima i selekcijom 2004. Početkom aprila u Banjaluci gostovaće nekoliko selekcija Subotičkog Spartaka, a u bliskoj budućnosti gosti Sport team biće i legendarni Vladimir Petrović Pižon, te Srđan Vasiljević, direktor omladinske škole „crveno – bijelih“ sa kojima će najvjerovatnije biti uspostavljen jedan vid saradnje za budući period.

Ćetkoviću, Teodoroviću, Kalabiću, Adžiću, Marjanoviću, Pašaliću, Mitroviću, Mikiću, Bosančiću, Đukiću, Kostadinoviću, Ninkoviću, Đogiću, Popoviću, …., neće u lijepom sjećanju ostati samo pobjeda nad velikim rivalom. Dan je bio u potpunosti ispunjen, od posjete muzeju „Crvene zvezde“ ispod zapadne tribine „Marakane“, pa do gledanja derbija srbijanskog šampionata između Crvene zvezde i Vojvodine. Stiglo se i prošteti Beogradom, koliko je to dala „Košava“, koja je nosila sve pred sobom, a u kasnim večernjim satima ekspedicija mala, ali odabrana krenula je na put prema Krajiškoj ljepotici. Dječiji osmjeh i sreća nadjačali su umor koji ih je polako savladavao. Kilomtri na bivšem autoputu „Bratstva jedinstva„ klizili su prema Banjaluci, a autobusom je odjekivalo: „Rasti Zvezdo, još si mala“,…..

Slika za pamcenje            iz muzeja

Igramo lepo, ali slaba vajda

Da su Beograđani bili iznenađeni izdanjem Sport team vidjelo se i iz verbalnog sukoba trenera Vladimira Mladenovića i sportskog direktora omladinske škole crveno – bijelih“ Srđana Vasiljevića.

– Šta je bre, zar da nas Banjalučani ovako nadigraju kod kuće – poručio je Vasiljević treneru Mladenoviću.

– Ma, igramo lepo za oko, ali nije htela u gol – branio se Mladenović.

– Ma pusti ti oko, moje je videlo da je trebalo biti 0:2, traži revanš što pre – nadovezao se Vasiljević.