FK Borac i OFK Spartak stali su rame uz rame i u narednom periodu koračaće zajedničkim fudbalskim putem!

Paraf na ugovor o tehničko – poslovnoj saradnji stavili su Saša Kajkut, direktor naše omladinske škole i Aleksandar Vrhovac, prvi čovjek OFK Spartak. Želja je, kažu, da se kroz zajedničku saradnju stvore još bolji uslovi za fudbalski razvoj mališana u Banjaluci.

-Drago mi je što smo postigli dogovor sa OFK Spartak koja ima jednu od najboljih omladisnkih škola fudbala u regionu i veliki su rasadnik talenta. Za minulih desetak godina pokazali su, svojim radom, da su uspješna sportska organizacija. Naša saradnja odvijaće se u pravcu razmjene igrača, trenerskih iskustava, te svega onoga što može da poboljša rad obje omladinske škole. Naš cilj je da kroz zajedničke selekcije, i naše i njihove, stvorimo igrače za seniorski pogon našeg kluba, te da stvorimo još bolje uslove za razvoj naše djece – poručio je Saša Kajkut, direktor Omladinske škole FK Borac.

-Veliko mi je zadovoljstvo što smo potpisali ugovor o saradnji sa FK Borac. To je, po meni, logičan slijed događaja i nagrada za naš rad koji su prepoznali u FK Borac. Uz našu metodologiju treninga i način rada stasali su brojni kvalitetni igrači i zadovoljstvo mi je što sada počinjemo saradnju sa FK Borac koji je najveći klub u Republici Srpskoj i BiH. Želja većine naših mališana, ali i svih nas, je da jednog dana zaigraju u Borčevom prvom timu. Zajedničkom saradnjom na svim nivoima pokušaćemo da im stvorimo još bolje uslove za razvoj i smatram da je ovo jedan ispravan put – rekao je Aleksandar Vrhovac, predsjednik OFK Spartak.

Iz tabora OFK Spartak stigle su samo riječi hvale na račun pružene ruke iz Platonove ulice, a Igor Vrhovac, direktor Spartaka kaže da je zajednička saradnja put ka boljoj budućnosti banjalučkog fudbala.

-FK Borac nam se obratio sa planom o saradnji i zajedničkim projektima koje smo prepoznali kao ispravan put za budućnost banjalučkog fudbala i regije. FK Borac je predvodnik fudbalske regije i smatram da trebamo da budemo dio toga. Uvjeren sam da će ova saradnja teći onako kako smo i planirali, te da ćemo biti jedan važan dio čitavog procesa – poruka je Igora Vrhovca, direktora OFK Spartak.