Iako je derbi Borac – Sarajevo još uvijek u najavi, nažalost u dejstonskoj BiH, najveća polemika se vodi ko će na centar! I hoće li Borac ponovo postati žrtva moćnika, jer ne treba zaboraviti da su “crveno-plavi” u ne tako dalekoj prošlosti baš zbog tih ljudi u crnom ostajali bez Evrope, ispadali u niži rang takmičenja, sramotili ih kako na gostovanjima, tako i u Banjaluci….

Poslije 19. kola BH Telekom Premijer lige na udaru fudbalske javnosti se našlo novo rukovodstvo FSRS na čelu sa Vicom Zeljkovićem.

Kap u čaši se prelila zbog podređene uloge Komiteta za sudije i suđenje volji Ibrahima Hasanbegovića čijom voljom je za glavnog sudiju utakmice u kojoj je Široki bio domaćin Borcu “isforsiran” sarajlija Admir Šehović.

Šehović je pošao iz Sarajeva u Široki sa pripremljenim žutim kartonima koje je po narudžbi dodijelio Borčevim ključnim fudbalerima  Jovanoviću i Dujakoviću

Šehovićevom zaslugom Borcu je oteta pobjeda u utakmici 17. kola BH Telekom lige u kojoj je  23. novembra 2019. godine bio domaćin Zrinjskom. Šehović je na nedjeljnoj utakmici u Širokom ponovio (ne)djelo na štetu Borca, a u cilju pomoći Sarajevu u narednom 20. kolu u kome gostuje kod Borca u Banja Luci. Šehović je pošao iz Sarajeva u Široki sa pripremljenim žutim kartonima koje je po narudžbi dodijelio Borčevim ključnim fudbalerima  Jovanoviću i Dujakoviću, znajući da zbog, ranije zarađenih kartona neće imati pravo nastupa protiv Sarajeva na utakmici 20. kola BH Telekom Premijer lige koju igra u Banja Luci.

Ogorčenje novog rukovodstva FSRS bi sa pravom trebalo biti usmjereno prema svim članovima Komiteta, pa i prema Draganu Banjcu, koji najviše statira, a sve odluke, kada je Borac u pitanju donosi Ibro Hasanbegović. Ukoliko ne žele hipoteku lopova, jasno i glasno moraju se ograditi od takvog Komiteta, i tražiti prvo smjenu svojih predstavnika, a onda se boriti u Sarajevu i za “bolje kompletnog fudbala u BiH”.

Na udaru Hasanbegovića u jesenjem dijelu se našla i Zvijezda 09 kojoj je Ibro, zahvaljujući ravnodušnosti  Banjca još jesenas trasirao put u niži rang takmičenja.

Raspoloženje u fudbalskoj javnosti i novom rukovodstvu ne ostavlja izbor, osim da na organima FS BiH već po okončanju utakmica 20. kola predloži izglasavanje (ne)povjerenja Komitetu za sudije i suđenje FSBiH koji čine: Dragn Banjac predsjednik,  Zoran Rebac prvi podpredsjednik, Ibrahim Hasanbegović drugi podpredsjednik, Marinko Jelić, Nenad Šukurma i Muamer Bureković članovi i Lazo Aleksić, zamjenski član.