Bojan Ljubišić i Sonja Vujnić sve zasjenili Bojan Ljubišić, golman rukometnog kluba Borac i Sonja Vujnić, članica Univerzitetskog odbojkaškog kluba Banja Luka Volley izabrani su, na večerašnjoj svečanosti, koja je održana u lijepo ukrašenoj Sportskoj dvorani “Borik”, za najbolje sportiste grada Banjaluke za 2019. godinu u muškoj i ženskoj seniorskoj kategoriji.

Najbolji sportista Banjaluke: Bojan Ljubišić i Igor radojičić

Nagradu najboljem sportisti uručio je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, a najboljoj sportistkinji Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada.
Priznanje za najuspješniji sportski događaj – manifestaciju pripalo je teniskom turniru ATP čelendžer “Srpska open”, dok je najuspješniji sportski kolektivi u muškoj kategoriji Rukometni klub Borac, a kod dama Ženski košarkaški klub Orlovi.

Dodijeljena su i dva specijalna priznanja. Ono za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluke dobio je Dragan Batar, bivši bokser i funkcioner Slavije, a specijalno priznanje za afirmaciju i razvoj školskog sporta pripala je Željku Tanasković, nekadašnjem odbojkaškom reprezentativcu Jugoslavije

Najtalentovaniji sportista je Luka Knežević, velika nada rukometnog kluba Borac, a najtalentovanija sportistkinja Sara Marković, odbojkašica Banjaluka Volley-a.
Igor Ignjatović, kapiten Košarkaško kluba invalida Vrbas izabran je za najboljeg sportistu u kategoriji najuspješniji sportista pojedinac u sportu za invalidna lica.
Nagrada za životno djelo pripala je uglednom sportskom i košarkaškom radniku Nebojši Kuštrinoviću. Dodijeljena su i dva specijalna priznanja. Ono za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluke dobio je Dragan Batar, bivši bokser i funkcioner Slavije, a specijalno priznanje za afirmaciju i razvoj školskog sporta pripala je Željku Tanasković, nekadašnjem odbojkaškom reprezentativcu Jugoslavije.
U muzičkom programu učestvovali su članovi banjalučkog vokalnog ateljea MaMa VOX, čiji je osnivače Maja Manojlović, umjetnica i vokalni trener.
Uspješan voditelj ovogodišnjeg izbora bio je poznati srpski sportski novinar Slobodan Šarenac.