Na adresu našeg portala stigao je odgovor i Borca iz Mašića, o svim dešavanjima na utakmici između Borca i Potkozarja koja je privukla veliku pažnju javnosti zbog svega što se događalo na tom meču.

Podsjećamo, da je susret prekinut nakon 75 minuta, jer domaćin nije imao dovoljan broj igrača na terenu da nastavi utakmicu, a danas je zasjedala Takmičarska komisija PFS Gradiška koja je donijela odluku da registruju utakmicu službenim rezultatom 0:3 u korist ekipe iz Aleksandrovca.

Saopštenje iz Mašića prenosimo u cjelosti:

Poštovani ljubitelji i simpatizeri kako našeg kluba, tako i fudbala uopšte, imamo potrebu da se oglasimo povodom svega onoga što se desilo u nedjelju na utakmici između FK Borac i FK Potkozarje iz Aleksandrovca.

Naime, od jedne mirne, fer i korektne utakmice sa obe strane, krajni epilog je bio sve samo ne takav. A glavni razlog je sudija Dragiša Vranić iz Gradiške. Prvi neprijatan događaj desio se već pred prozivku igrača, kada sudija Vranić našem kapitenu Vujiniću, govori kako zna kome prijeti suspenzija od trećeg žutog kartona, na šta Vujinić nije regaovao, jer nije shvatio da li se Vranić samo šali ili je po srijedi nešto drugo.

Vranić suđenje otvara sasvim dobro, utakmica fer i korektna, pa i nije bilo previše posla za njega. Međutim u toku prvog poluvremena, dešavaju se po nama dvije sporne situacije. Prva je igranje rukom protivničkog igrača u svom šesnaestercu, pored signaliziranja naših igrača, sudija smatra da nema kaznenog udarca, igra se nastavlja dalje. Druga sporna situacija se desila, kada je protivnička odbrana, prekinula sasvim izglednu gol šansu Ilića, koji je na nekih 25 metara od gola, sa leđa zaustavljen, od strane zadnjeg igrača odbrane. Vranić je dosudio prekršaj, ali gostu nije pokazao javnu opomenu. Utakmica se i dalje nastavlja mirno i bez ikakvog pritiska. Igrao se 60. minut, kada Ilić pogađa za vodstvo naše ekipe. Ali, nakon svega 10-ak minuta, kreće sunovrat ove utakmice, a glavni protagonista svega postaje sudija Vranić.

Sve se desilo na 16 metara od našeg gola, kada Vranić dosuđuje u najmanju ruku diskutabilan prekršaj Vujnića, gosti pogđjaju iz slobodnog udarca i dolaze do izjednačenja. Naš igrač, Vladimir Stijaković pokušava dokazati sudiji Vraniću na grešku, hodajući za njim, protestvujući, dobija direktan crveni karton. Uvidjevši, šta se dešava, ostatak naših igrača, pritrčava sudiji, takođe protestvujući, ali Vranić tek onda pokazuje svoje (ne)znanje. Prvo daje direktan crveni karton Mladenu Čegaru, a zatim i kapitenu Gojku Vujiniću, te ostajemo sa 8 igrača na terenu. Utakmica je ubrzo prekinuta jer smo zbog povrede naša dva igrača i nemogućnosti nastavka. Po završetku utakmice na scenu stupa i delegat utakmice Sveto Veljkić. Prvo našem službenom predstavniku, govori kako će nam sada u izvještaju “nakalemiti” sve i svašta. U izvještaju su napisali, da je Stijaković sudiji udario otvorenim dlanovima u predjelu prsa, da ga je Čegar uhvatio za ruku i uvrtao, a da ga je Vujinić cijelo vrijeme gazio po nogama. Mi to naravno demantujemo, jer ko ima imalo zdravog razuma vidio je da ništa od toga nije bilo, a bilo je oko 100 gledalaca na stadionu.

Mi sada javno pitamo Područni fudbalski savez Gradiška, sudiju Vranića i delegata Veljkića, ako je sve tako bilo kao što je napisano u izvještaju, ako je stvarno napadnut, ako se osjećao ugroženim, zašto Vranić nije prekinuo utakmicu momentalno, nego ju je nastavio. Nije tu bio u pitanju strah, jer da je bio toliko u strahu, zašto bi pokazao tri crvena kartona u roku jedne minute. Niz neistina, iznijet na račun igrača i kluba, doveo je do toga da ispadnemo nasilnici, loši domaćini, čime je nanijeta šteta ugledu i kredibilitetu kluba. Ne možemo da mirno ćutimo, dok se o nama iznose ovakve nesitine. Sudija Vranić je mirno napustio stadion u Mašićima, niko nije napravio ni najmanji mogući problem, on i svi ostali to odlično znaju. A sve što su napisali, dodali i etiketirali našim igračima i klubu, njima na čast i obraz.

Borac svoj obraz neće izgubiti nikada!!!