Velika bruka u Mašićima, u meču 11. kola “kajzerice”! Duel je prekinut u 75. minutu, jer je domaći sastav Borac ostao sa šest igrača na terenu. Ali, šta se prije toga dešavalo……

Mirna utakmica, u kojoj je Borac poveo u 60. minutu preko Ilića. Gosti iz Aleksandrovca izjdnačavaju u 69. minutu pogotkom Duška Miljevića, i tada nastaje kuršlus!

Domaći fudbaleri u talasima napadaju glavnog arbitra Dragišu Vranića. Vladimir Stijaković ga udara u predjelu prsa, Mladen Čegar ga hvata za ruke, nedozvoljavajući mu da izvadi kartone, a Gojko Vujinić ga namjerno gazi kopačkom po nogama. Sve to pratilo je bujica najgorih verbalnih uvreda, i pomenuta trojka dobila je crvene kartone.

Kako su ostali sa osam igrača na terenu, bilo je jasno da 20-ak minuta ne mogu izdržati nalete gostiju iz Aleksandrovca, i u naredna dva-tri minuta dvojica igrača im izlaze iz igre zbog navodnih povreda! Sa šest na terenu nema nastavka utakmice, ali u Mašićima su se dobro prevarili, jer su mislili da zbog dvije trećine odigrane utakmice u slučaju prekida, ostaje aktuelni rezultat! Pravila jasno kažu da nije tako, jer Borac na klupi nije imao niti jednog igrača, osim onih 11 na terenu, pa će ovaj duel izgubiti službenim rezultatom 3:0, ali u svakom slučaju disciplince u PFS Gradiška očekuje puno posla. Postavlja se pitanje i zašto pomenuti arbitar Vranić nije prekinuo susret kod prvog fizičkog nasrtaja, jer to mu je bila i obaveza. Ali uzimajući u obzir mladost i strah koji je bio prisutan kod tih svih situacija, imao je želju i namjeru da privede meč kraju kako-tako, bez obzira na posljedice, ali očigledno da u Mašićima nije bilo elemenata za tako nešto……

BORAC MAŠIĆI – POTKOZARJE 1:1 PREKID U 75. MINUTU

Strijelci: 1:0 Ilić (60), 1:1 D. Miljević (69). Stadion: SC “Đorđo Keserović”. Gledalaca: 100. Sudija: Dragiša Vranić. Pomoćnici: Branislav Zvijerac i Dušan Gvozden (svi iz Gradiške). Delegat: Sveto Veljkić (Gradiška). Žuti karton: Ilić (Borac Mašići). Crveni kartoni: Vladimir Stijaković (Borac) u 70. minutu, Mladen Čegar (Borac ) u 71. minutu, Gojko Vujinić (Borac) u 72. minutu.

Borac Mašići: Sajić, Aćimović, Stijaković, Božić, Orašanin, Vujinić, Čegar, Jeličić, Stanišljević, Kojić, Ilić.

Potkozarje: Savić, M. Miljević, D. Čelić, Koščica, Kovač, Rogić, Ženati, N. Čelić (od 60. Kusić), Došlov (od 73. Đurić), D. Miljević, Ćerviz.