U ovogodišnjem takmičenju malih olimpijski igara za učenike i učenice osnovnih škola sa područja opštine Gradiška učestvovalo je 19 ekipa sa više od 230 takmičara.

Učenici su se takmičili u dvije sportske discipline u košarci i odbojci , gdje su pokazali svoje znanje i vještine.

Učenice Osnovne škole ”Petar Kočić” iz Nove Topole osvojile su prvo mjesto u odbojci, pošto su bile bolje od učenica iz Osnovne škole “Danilo Borković” (2:0), OŠ “Vasa Čubrilović” (2:0) i Osnovne škola “Mladen Stojanović” iz Godnjih Podgradca (2:0).

Najbolja igračica turnira u ženskoj konkurenciji je Teodora Vidović, članica pobjedničke ekipe.

Za Osnovnu školu ”Petar Kočić” iz Nove Topole nastupale su Anja Nežić, Sara Vranješ, Milana Kasagić, Teodora Vidović, Ana Ljepojević, Anastasija Damjanović, Katarina Šokčević, Anja Beronja, Nataša Stajčić, Žana Hrvaćanin, Sara Ratković i Anastasija Švraka.

U muškoj konkurenciji najviše su pokazali učenici iz Osnovne škole ”Danilo Borković”. I u muškoj konkurenciji finale je izborila OŠ ”Petar Kočić” iz Nove Topole, ali su učenici iz Gradiške slavili sa 2:0 u setovima.

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji plasirali su se na Regionalno takmičenje Malih Olimpijskih igara, za regiju Prijedor, koje će biti održano 30. marta, a domaćin će biti Osnovna škola „Petar Kočić“ iz Nove Topole.

Pehare i medalje su uručili zamjenik načelnika opštine Gradiška, Ognjen Žmirić i Milan Adamović, viši stručni saradnik u resoru za sport u ministarstvu porodice, omladine i sporta.

G. Popović