Pred fudbalerima drugoligaša Željezničara iz Doboja je grčevita borba za očuvanje drugoligaškog statusa. U klubu su bili svjesni toga, pa je došlo do potpune reorganizacije kluba na svim nivoima, a sve sa jasnim ciljem, da „željezničari“ postanu stabilan drugoligaški klub.

– U Želji sada duvaju novi vjetrovi. Došlo je do značajnih promjena, došli su novi ljudi, sa novim idejama, koje bi trebalo da donesu mnogo toga dobrog za naš klub.  Imenovan je novi stručni štab na čijem je čelu Milan Draganović – Milke, a tu je i njegov pomoćnik Dražen Vasiljević, a stigla je i nova uprava kluba. Osjeća se napredak u klubu, a osnovni zadatak je da u proljećnom dijelu obezbjedimo opstanak na drugoligaškom „zapadu“, a onda da počnemo da realizujemo viziju prvih ljudi kluba, kaže Savo Mihajlović, kapiten i šef omladinskog pogona dobojskog drugoligaša.

Došlo je do promjena i u igračkoj postavi, pa će dobojska ekipa biti spoj mladosti i iskustva.

– U naše redove stiglo je dosta dosadašnjih juniora gradskog rivala Sloge, što je umnogome pojačalo konkurenciju i izvjesno je da ćemo na proljeće imati veoma respektabilnu ekipu. Krenuli smo i sa odigravanjem prijateljskih utakmica. U prvom susretu poraženi smo od komšijske Sloge sa 0:2, a do početka prvenstva igraćemo sa TOŠK-om, Mineralom i Borcem iz Jelaha, naglašava Mihajlović.