Fudbaleri Krupe savladali su Željezničar s “Predgrađa” sa 1:0 u pretposlednjoj provjeri pred početak šampionata. Trener Slobodan Starčević priliku je dao igračima sa manjom minutažom, kao i velikom broju juniora,koji su dobili priliku da se pokažu i dokažu protiv takođe veoma opasnog rivala.

Bilo je prilika na obje strane, rezultat jer mogao biti i drugačiji, ali oba stratega zadovoljni su napustili stadion.

Ova provjera nam je i poslužila za to da vidimo sa čim raspolažemo. Rezultat je najmanje važan. Zadovoljan sam odnosom igrača, i oni su pokazali da se na neke može najozbiljnije računati i u okršajima za bodove – poručio je Starčević.

Krupa će generalnu probu pred start sezone imati u subotu, takođe u Krupi na Vrbasu, kada će odmjeriti snage s Metalegeom.

S druge strane I lideru drugoligaškog Zapada vladalo je zadovoljstvo, i pored poraza.

– Prava provjera. Ispravno smo postupili što smo na megdan izašli premijerligašu. U pojedinim trenucima bili smo ravnopravni, možda čak i bolji rival, ali riječ je o pripremnom meču, pa će se i poraz brzo zaboraviti – poručio je trener Branislav Krunić.

Željo će uz subotu na “Predgrađu” imati novu provjeru, kada u Banjaluku stiže Ljubić iz Prnjavora.

KRUPA – ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM 1:0 

Strijelac: 1:0 Gvozdenović (57). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 100. Sudija: Ognjen Valjić. Crveni karton: Mladen Kukrika (Željezničar Sport Team).

Krupa: Pupovac, Šamara, Vuković, Vidović, Mrđa, Koljić, Halilović, V. Ilić Guskić, Gvozdenović, Kartal. Još su igrali: Šironjić, Kukrika, Babić, Arežina, Stanković, Ninković, Bojanić, Ševarika, Tatić, Gajić, Bubić.

Željezničar Sport Team: Kukrika, Čolić, Ostojić, Pavlović, Malić, Majkić, Petković, Bosančić, Šatara, Marković, Jokanović. Još su igrali: Popović, Kević, Bilal, Kuzmanović, Šaula, Grahovac.