Navrat-nanos sazvana Skupština Fudbalskog kluba Radnik, na kojoj je za novog predsjednika izabran Predrag Perković, bar kako sada stvari stoje, mogla bi imati velike posljedice po ovaj uzorni sportski kolektiv, koji je u posljednjih pet godina dva puta izborio plasman na međunarodnu scenu.

Pomalo nevjerovatno zvuči da je na sazivanje Skupštine čekano puna tri mjeseca. Naime, toliko je prošlo od ostavke sada već bivšeg predsjednika Mladena Krstajića, koji je to uradio krajem prošle godine. A onda kada je vidio da je klub ostavljen bez podrške i smatrajući da ima moralnu obavezu u teškom periodu haranja virusa korona da ponovo pomogne, odlučio je da povuče ostavku, ali je Skupština sazvana praktično za dva dana. I što je najgore, gotovo svi njegovi dojučerašnji saradnici popularnom Krletu su okrenuli leđa.

Ništa to ne bi bilo čudno, ali nekoliko časova poslije završetka sjednice prvo je ostavku podnio doskorašnji potpredsjednik Ljubomir Stević, da bi potom njegovim stopama krenula i dva člana novog Upravnog odbora. Prvo Slaven Ristić, a potom i Nenad Lalić. Ristić je istakao da je došlo do nesporazuma i da on i nije član najužeg klupskog rukovodstva, ali da je uvijek spreman da pomogne sportske kolektive, kao i ranije, dok je Lalić naglasio da se u prethodnih pet godina istrošio i da nema više dovoljno vremena da posveti bijeljinskom premijerligašu. Iste poteze najavili su Miloš Stevanović i Slobodan Lovrić, ali kada se okonča ova situacija sa virusom korona. Ako se to desi, uz predsjednika Perkovića u novoj upravi ostaće samo Milenko Zupur i Duško Milanović, što bi za jedan ozbiljan klub u ovom trenutku bilo i te kako malo.

Međutim, to nije jedini problem koji u ovom trenutku imaju Bijeljinci. Igračima i zaposlenima u radnoj zajednici u 2020. godini nije isplaćena nijedna plata, rastu dugovi prema dobavljačima, a veliki teret za Radnik je i dug prema Poreskoj upravi, čiji je dio reprogramiran, ali mjesečne rate redovno stižu. Sa odlaskom Krstajića kao da je sve stalo i veliko je pitanje, ako se situacija sa pandemijom brzo ne smiri, kako će Bijeljinci dobiti licencu za narednu sezonu, jer se dugovi gomilaju.

Ipak, treba očekivati da će klub svijetle tradicije iz ove krize i trenutne situacije izaći još jači.

Evropa nije daleko

Iako je u ovom trenutku teško govoriti da li će i kada biti nastavljena Premijer liga BiH, Bijeljinci i ove sezone imaju šansu da izbore plasman na evropsku scenu. Poslije 22 kola zauzimaju šesto mjesto sa samo četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Zrinjskim.

“Glas Srpske”