Otkako je došao na kormilo Zvijezde 09, Darko Nestorović zna samo za uspjehe. “Fenjer” je prepušten timu iz Krupe na Vrbasu, a poslednji u nizu uspjeha ostvaren je na “Grbavici” gdje je savladan Željezničar (0:1).
-Spremali smo se cijele sedmice za utakmicu sa Željezničarem. Znali smo kakav fudbal igraju tako da smo postavili igru prema njima i čekali šansu iz kontri i polu kontri. Imali smo takve 3-4 situacije u prvom poluvremenu, međutim imali smo slabu realizaciju zadnjeg pasa. Jedan lucidan potez na kraju utakmice, gdje je Preradović obišao odbranu Željezničara i obacio loptu na drugu stativu i pronašao Jovovića koji je postigao pogodak i zasluženo donio pobjedu našem timu. Istakao bi zaslugu cijelog tima za pobjedu nad Željezničarem. Naglasio bi situaciju gdje je Husić napustio igru zbog povrede ključne kosti, a zamjenio ga Saša Jovović koji je bio realizator gola. Nemamo mi veliki roster igrača na klupi. Svaka povreda igrača predstavlja nam problem, a pored Husića povredio se i Zekanović tako da smo utakmicu završili sa tri juniora Brkićem, Tojčićem i Blagojevićem što pobjedi daje još veći značaj – analizairao je pobjedu na “Grbavici” Darko Nestorović.
Okrenuo se novim izazovima, jer već za vikend stiže novi velikan bh fudbala, aktuelni šampion Zrinjski.
-Ono što sam naglasio igračima nakom pobjede i skrenuo pažnju da nema velike euforije i slavlja, jer znamo da nam je svaka utakmica veoma bitna. Kad sam došao na klupu Zvijezde imali smo tri boda, danas je četrnaest bodova i ravnopravno smo se uključili sa ostalim ekipama u borbi za opstanak. Što se tiče utakmice sa Zrinjskim, znamo da igraju najljepši fudbal, da su najbolja ekipa u Premijer ligi BiH. Nigdje nismo išli sa bijelom zastavom, niti smo dočekivali nekog sa bijelom zastavom. Tako će biti protiv Zrinjskog. Volio bi da publika u subotu gleda lijep fudbal na gradskom stadionu u Ugljeviku, a naravno da ekipa Zvijezde 09 zabilježi četvrtu pobjedu u nizu“ –zaključio je Nestorović.
“RTRS”