Fudbalski maestro Nikola Nikić konačno je dobio posao iz snova! Na poziv Željka Buvača, prvog pomoćnika Jirgena Klopa u Liverpulu, Nikić će polovinom aprila naći se na “Enfild Roudu”.

– Velika mi je čast, što ću se naći na klupi Liverpula! Nije to mala stvar! Kad se samo sjetim gdje sam počeo igrati u rodnom Skugriću, a evo gdje ću sada pod stare dane. Hvala Željku, što me je preporučio ljudima u Liverpulu, koliko sam shvatio, njima treba pozitivac, a kud će veći od mene. Ako treba za platu koja mi je ponuđena ima da budem i dvorska luda – istakao je Nikić za naš portal.

S druge strane Željko Buvač, iako nikada nije raspoložen za medijsku “halabuku” nije mogao, a da ne bude zadovoljan razvojem situacije. Pored engleskog i njemačkog, sada će se na treninzima čuti i maternji sprski jezik!

– Poznajem Nikolu još iz igračkih dana. Ratovali smo na terenima, a prijateljstvo nastavili i kasnije. Tokom svih godina bili smo u kontaktu, i u razgovoru sa rukovodstvom kluba koje želi pokoriti i Englesku i Evropu, došli smo do zaključka koja karika nam nedostaje. Kada sam im ispričao nekoliko Nikolinih dogodovština, i kada su se sami uvjerili u četiri oka ko je Nikola Nikić, a uz to sve on je i veoma dobar trener, odluka je pala, biće priključen našem stručnom štabu – jasno je poručio Buvač.

Zadovoljstvo nisu krili ni u u srpskoj kući fudbala,  generalni sekretar Rodoljub Petković ističe da je to još jedna pobjeda fudbala RS.

– Ako ima Boga, i ako gleda sve odozgo, onda je prepoznao sve vrijednosti u Nikoli Nikiću. Toliko pozitivne energije ima u njemu da je to prosto neshvatljivo da on i do sada nije radio u nekom velikom klubu. Već prvi sledeći naš trenerski seminar biće i evropski! Naši treneri učiće od  svoga čovjeka iz Premijer lige, ali ne ove jadne bosanske, već prestižne engleske! Nikola idi slobodno i čekamo tvoj glas da nas pozoveš u goste. Rado ćemo doći – poručio je gensek FSRS Rodoljub Petković.

Neka ti je srećno Nikola u Liverpulu. I Nemoj zaboraviti da trava (nj nj) u Skugriću ljepše miriše od one na “Enfild Roudu”, jer je prava livadska, a ti si djete sa sela,…