Njegov dolzak u Etno selo Stanišić mnogo toga je promjenio nabolje. Darko Nestorović vratio je poljujano samopouzdanje fudbalerima Zvijezde 09 da su čuda moguća i sjajnom serijom od pet pobjeda opstanak stavio u realne okvire.

Fešta za kraj godine je pretekla u odličnom raspoloženju, vrijeme je da se sumiraju utisci šefa Stručnog štaba Darka Nestorovića:

-Prije svega želim da se zahvalim predsjedniku kluba Borisu Stanišiću i njegovoj porodici na ukazanom povjerenju. Naravno, velike zasluge ide predsjedniku za sve što je Zvijezda 09 uradila u polusezoni. Takođe, velike zasluge za rezultate koje smo postigli za ova tri mjeseca idu mojim asistentima koji su dobro odradili svoj dio posla. Tu su prije svega Mladen Obrenović, Bojan Trkulja, Srđan Šušuć, Dejan Vilotič i Saša Krsmanović. Takođe, veliko hvala našim navijačima na čelu sa vođom navijača Slavenom Đukom koju su nas bodrili kad je bilo dobro i kad nismo postizali najbolje rezultate navijači su bili uz nas. Jedno veliko hvala. Naravno, najviše zaslužni za sve ovo su igrači koji su odrađivali na terenu sve ono što smo se dogovarali, što smo kroz treninge radili i njima pripadaju sve zasluge. Oni su najveći krivci za ove dobre rezultate u ova tri mjeseca zajedničkog rada. Kao što znate, ekipa je preuzeta sa tri osvojena boda. Nakon toga odigrali smo 11 prvenstvenih utakmica uz skor 5 pobjeda, 3 nerješena rezultata i 3 poraza sa osvojenim 21 bodom. To su pokazatelji da smo dobro i kvalitetno radili i da su igrači vrlo brzo prihvalitili način rada, viziju i sugurno da se pokazalo na igrama i rezultatima.

Najavili ste da ćete se zahvaliti još nekim igračima koji nisu dorasli igranju u Premijer ligi BiH. Koliko igrača danas broj prvi tim Zvijezde 09 i da li se znaju nova pojačanja?

– Kada sam došao u klub, 30 igrača bilo je na platnom spisku Zvijezde 09. Sada imamo 18 igrača, što znači da smo se zahvali i sporazumno raskinuli ugovore sa 12 igrača. Priključii smo 5 igrača iz juniorska sastava, a radi se o Marku Brkiću, Igoru Blagojeviću, Filipu Svjetlanoviću, Nikoli Stanišiću i Danijelu Matiću. Danas, prvi tim Zvijezde 09 broji 23 igrača. U prelaznom roku planiramo da dovedemo četiri igrača na deficitarnim pozicijama. Ono što moram da naglasim da ti igrači moraju da budu mnogo bolji nego igrači sa kojima smo se rastali. Sa nekim igračima već smo stupili u kontakt, a znam da javnost najviše interesuju imena novih igrča. Moram da kažem da sa imenima nećemo još izlaziti u javnost dok se ne potpišu ugovoru. 

Prvi dio sezone je završen. Kada se očekuje početak priprema i možete li nam više informacija reći o toku priprema?

– Nakon završene utakmice sa Tuzla Siti, nastavili smo sa treninzima još 10 dana. Svaki igrač je testiran i dobio je zadatke sa planom i programom treninga dok se nalazi na pauzi. U planu je da pripreme počnemo 10. januara na stadionu Etno sela Stanišići. Prve tri sedmice odradićemo na našim terenima, a nakon toga sijedu put u Sloveniju gdje ćemo se zadržati sedam dana i odigrati prijateljske utakmice. U planu nam je da odigramo pet prijateljskih utakmica prije početka drugog dijela prvenstva – zaključio je trener Zvijezde 09 Darko Nestorović.