Izvršni odobor FSRS usvojio je nekoliko zaključaka na sjednici održanoj u Banjaluci, a svakako da je najveći  novitet u Pravilniku o fudbalskom tamičenju FSRS da utakmica ne može početi , ako ekipe nemaju po 11 igrača na terenu!

U propise je uneseno da u buduće ni jedna utakmica Prve, Drugih i Treći liga i Kup-a RS ne može početi ukoliko ekipe na terenu nemaju prisutnih po 11 igrača fizički i zdravstveno sposobni.

Razlog ovakvog poteza bio je prekid velikog broja utakmica, najviše drugoligaških, ali i regionalnih liga RS, jer pojedine ekipe dolazile su na gostovanja sa 7-8 igrača, simulirala povrede i na kraju su dueli prekidani. Od jeseni tave prakse više neće biti!

Usvojen je i kalendar takmičenja (jesenji dio). Novo prvenstvo Prve fudbalske lige RS, dvije Druge lige i četiri Treće lige , počinje 12. avgusta 2017. godine.

Start prvenstva u Omladinskim ligama FSBiH „Zapad“ i „Sjever“koje vodi FSRS zakazan je za 26. avgust, a tada će početi i takmičenje Omladinskih liga FSRS predpionira i pionira. Prvenstvo Prve lige RS za žene počeće 22. septembra a Futsal, Prve i Druge lige RS 28. oktobra 2017. godine.

Usvojen je i novi Pravilnik o bezbjednosti FSRS.

Imenovana je Komisija za prijem i pregled stadiona koja će pored zapisnika morati obavezno sačiniti i video zapis o izvršenoj inspekciji i uslovima na stadionu.