Proleter je u derbiju drugoligaškog Zapada savladao Slobodu iz Novog Grada (3:1) i tako došao na diobu druge pozicije, ali šest bodova manje od lidera Željezničara.

Sve zanimljivo na “Radolinki” viđeno je u drugom poluvremenu kada su teslićani ubacili u brzinu više i sa tri pogotka raspršili snove gsotiju iz Novog Grada da mogu izbjeći drugi uzastopni poraz, i to oba u derbijima.

Mrežu Krupića načeo je Milidaić u 53. minutu, a Panić je u 70. nagovijestio trijumf. Do kraja meča oba sastava pogodil isu još po jednom i to sa bijele tačke. Za Proleter precizan je bio Marković, a počasni gol za tim s “Mlakvi” djelo je Tice u 81. minutu.

PROLETER – SLOBODA (NG) 3:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Miladić (53), 2:0 Panić (70), 3:0 Marković (72, penal), 3:1 Tica (81, penal). Stadion: “Radolinka”. Gledalaca: 100. Sudija: Zoran Tripunović. Pomoćnici: Marko Maksimović i Ljubiša Lukić (svi iz Modriče). Delegat: Dušan Blagojević (Šamac). Žuti kartoni: Miladić, Lale, Kuzmanović (Proleter), Elijazović, Barjektarević (Sloboda).

Proleter: Trifunović, Lale, Radoš, Kuzmanović, Panić, Nikolić, Marković (od 87. Blagojević), Galamić (od 67. Đekanović), Stojanović, Kovaljesko, Miladić (od 82. Josipović).

Sloboda (NG): Krupić, Tica, Ćulibrk, Brkić, Babić, Balaban, Kovačević, Žujić, Elijazović, Vranešević (od 82. Mijić), Vujičić (od 82. Bajrektarević).