Mlada teniserka Tea Kovačević iz Gradiške osvojila je do sada 50 pehara, uključujući i posljednji zlatni pehar na turniru „Little Mo“ na Floridi koji je osvojila 11. decembra.

Tea je rekla da je iznimno srećna zbog osvajanja turnira “Little Mo” u Americi.

– Imala sam pet mečeva i izgubila samo četiri gema. Mečevi su bili jaki, trudile su se protivnice, ali ja sam se trudila više – rekla je Tea i navela da je igrala agresivno i pametno slušajući trenera da je napad najbolja odbrana.

Ona je navela da joj učešće na ovom svjetski poznatom turniru znači mnogo,  a kako kaže sprijateljila se sa takmičarkama iz Kanade.

Tea se zahvalila svima na podršci, porodici, prijateljima, gradonačelniku Gradiške, a posebno drugarima iz Osnovne škole “Vasa Čubrilović”.

Tein otac i trener Marko Kovačević, naveo je da je kruna njene dosadašnje karijere osvajanje najprestižnijeg turnira na svijetu za mlađe juniore u SAD-u.

– Taj rezultat koji smo napravili se još nije desio, što su nam potvrdili organizatori. Niko nije u pet jakih mečeva izgubio samo četiri gema, niti je ostvario takav rezultat u finalu – naveo je Kovačević i dodao da je Tea bila dobro pripremljena, i da če on brigu o njoj voditi do 13. godine, kada će je preuzeti vrhunski teniski stručnjaci.

On je istakao da se Tea lako prilagodila, pokazala da ne podliježe pritisku i da je spremna za vrhunske rezultate.

– Grad će podržati Tein razvojni put jer je to ulaganje, ne samo u njen sportski razvoj, nego i u promociju Gradiške i Republike Srpske –rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i dodao da se ne smije dozvoliti da takav talenat ne dostigne visine koje se mogu samo slutiti.

Osim prijema kod Adžića dobili su poziv za prijem kod ministra porodice omladine i sporta Republike Srpske Sonje Davidović kao i poziv za prijem kod predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Naredni turnir očekuje ih sljedećeg vikenda u Zagrebu.