Najveća svetkovina fudbala u Republici Srpskoj, kup takmičenje, koje je startovalo u ratnom vihoru u jesen 1993. godine od svog novog izdanja, trebalo bi da se zove Kup Republike Srpske “Milan Jelić”!

Ako je iko zaslužio to, onda jeste pokojni predsjednik koji je utkao fudbalski put Srpske, i ko zna gdje bi ga odveo da je sudbina htjela drugačije….

Ali, barem može ostati uspomena, i da njegovo ime živi iz kola u kolo Kupa koji se igra gotovo tokom cijele sezone. Najavio je to i predsjednik FSRS Vico Zeljković, koji je će na prvom sljedećem Izvršnom odboru predati inicijativu na usvajanje, a sigurni smo da niko neće biti protiv, jer takvi više nisu dio srpske fudbalske vlade.

Biće to u neku ruku i priznanje za Petra Jelića, koji je nastavio očevim putevima, ali je pokošen marifetlucima i lopovlucima bivšeg saziva. Sada zreliji i iskusniji za koju godinu i bolno iskustvo, sigurno vidi sebe jednog dana na pijedestalu Fudalskog saveza Republike Srpske. To očekuje i javnost u Srpskoj, u to nemojte imati ni promil sumnje, da će jednog dana Jelić junior uručivati pehar koji nosi naziv po njegovom ocu, negdje na punom stadionu, obasjanom reflektorima i svitom kakvom zaslužuje Kup Republike Srpske.

Ovo je i poruka aktuelnim, nemojte se igrati imenima, ako će biti kao i do sada, jer Republika Srpska mora biti svima svetinja, a onda će prirodno i Kup biti to isto.

A, biće, jer Republika Srpska je stvorena da živi vječno, dok je nas, dok se sjećamo i pamtimo, i dok imamo kome prenijeti amanet, da Srpsku čuvamo kao nešto najvrijednije, kao zjenicu oka svoga….