Mnogo je primjera kada ekipe neće u viši rang, a brojni su klubovi, koji su se “igrali” i “trgovali” sa prvim mjestom. Još su nam u sjećanju ekipe: Jedinstva iz Žeravice, Napredak iz Donjeg Šepka i Trebave iz Osječana, a pored njih mnoštvo je takvih u nižim ligama.

Pravila su jasna, ako nećeš u viši rang, onda ispadaš u najniži rang. Međutim, rijetki su slučajevi, kada se ovo primjenjivalo.

Prema prijedlogu, koji je uradio FSRS, a koji će članovi Izvršnog odbora razmatrati na narednoj sjednici, šampion će biti drastično kažnjen, ukoliko odustane od višeg ranga.

Tako će, biti izmijenjeni Pravilnik o fudbalskim takmičenjima FSRS i Disciplinski pravilnik FSRS, prema kojima će ekipa ukoliko odustane, a nakon osvajanja prvog mjesta, biti kažnjena novčanom kaznom od 5. do 10.000 maraka i oduzimanjem od 3 do 12 negativnih bodova u narednoj sezoni, ali ostaće u istom rangu i naredne sezone.

Da li je ovo dobro rješenje i da li će ovo donijeti napredak u fudbalu Srpske ili ćemo se zapetljati u mrežu, prepuštamo Vama da ocijenite