SDS-a pod rukovodstvom Vukote Govedarice nije u stanju obezbjediti  poziciju koja mu objektivno pripada u Savezu za promjene, tvrdi za naš portal  jedan od osnivača “Narodne” stranke.

Isti izvor tvrdi da su pripreme za osnivanje Narodne stranke završene. Ovaj univerzitetski profesor dalje nastavlja priču da je, Ognjen Tadić na insistiranje većeg broja osnivača među kojima je i sam profesor, podlegao višemjesečnim pritiscima  i prihvatio prijedlog da bude lider buduće Narodne stranke Republike Srpske. Ova Stranka centra će ponuditi saradnju strankama iz Republike Srpske uključujući i SDS.

Neophodno je jedinstvo na svim nivoima, ako ga ne bude gubitnik su građani, profesorski je odgovorio naš sagovornik dok su mladi ljudi sa ličnim kartama čekali u redu da budu među 500 potpisnika potrebnih za registraciju NS RS u banjalučkom Sudu.

Profesor nas na kraju podsjeti da je Republika Srpska bila najstabilnija u peridou kada su dva politički suprustavljena tabora participirala u vlasti na nivou BiH.

Plan Narodne je spojiti ne spojivo zbog Republike Srpske.

Na unutrašnjem planu cilj će biti osvojiti sedam poslaničkih mjesta u Skupštini Srpske. Obećali smo prije petnaestak dana profesoru da ova saznanja ni sa kim nećemo dijeliti  dok ih oni ne otkriju.

Mediji su juče objavili izjavu gospodina Tadića kojom potvrđuje dio onoga što smo saznali od profesora, a mi za sada samo nekoliko detalja i naziv Stranke.