U predigri onog velikog derbija između Krupe i Slobode, u kanjonu “Tijesno” odigran je još jedan derbi, i to onaj na regonalnom Zapadu, gdje je Naprijed zaustavio zahuktali FSA Prijedor (1:0), nanijevši gostima tako prvi poraz ovog proljeća.

Trenutak odluke dogodio se u 10. minutu, kada je poslije kornera Bojinović pogodio mrežu Zgonjanina za 1:0. Malo ko je očekivao, da će to biti krajnji rezultat, ali čvrsta utakmica sa malo pravih prilika završila je minimalnom pobjedom domaće ekipe, koja je još jednom pokazala da će biti tvrd orah svima, i da je početak sezone, sasvim druga priča bi se pričala u Obilićevu.

Ovim trijumfom Naprijed se probio do osme pozicije, ima 26 bodova, dok je FSA i dalje prvi sa 42, i neće ga previše zaboliti ovaj neuspjeh, jer je prvi pratilac 13 Skojevki isto poklekao u Kotor Varošu.

NAPRIJED – FSA PRIJEDOR 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Bojinović (10). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 50. Sudija: Milan Simić (Krupa na Vrbasu). Pomoćnici: Borislav Radić i Momčilo Pavlović (oba iz Gradiške). Delegat: Mirko Trninić (Aleksandrovac). Žuti kartoni: Pavlović (Naprijed), M. Mikić, Šunić (FSA).

Naprijed: Kesić, Čivčić, Ducanović, Novković, Pavlović, Milošević, Bojinović, Velaja, Diljević (od 51. Jovićević), Kremenović, Savanović (od 74. Vujinović).

FSA Prijedor: Zgonjanin, M. Mikić, Knežević, B. Mikić, Šunić, Rečević, Došenović (od 83. Milinković), Crnobrnja, Mrđa, Mešić, Babić.