Fudbaleri Naprijeda trijumfalno su započeli proljeće na regionalnom Zapadu!

U sudaru sa Slavenom u Dobrljinu, izabranici trenera Nebojše Anđelića slavili su ubjedljivim rezultatom (0:4), najavivši tako visoke ambicije koje imaju u nastavku sezone, da nisu ni malo bez pokrića!

Goste iz Banjaluke u vodstvo je doveo Boris Aljetić već u sedmom minutu, a do odmora prednost je uduplao Đorđe Jarić u 16. minutu. U nastavku još dvije lopte u mreži Slavena, pogađali su Gojić u 65. minutu, odnosno Bojić u 69. minutu.

– Nastavak prvenstva i tri boda, svaki trener to priželjkuje. Jako bitno je bilo da otvorimo nastavak šampionata sa pobjedom. Cijeli tok meča smo mi bili ti koji smo diktirali tempo, veliki postotak posjeda lopte, četiri gola i još dosta izglednih šansi. Ovo je pokazatelj da smo tokom priprema radili dobro i pošteno. Hrabri i disciplina u utakmici, kako ofanzivnim tako i defanzivnim zadacima. Već od današnjeg treninga maksimalan fokus je na narednom protivniku i tako će biti do kraja sezone. Svaka naredna utakmica će biti najbitnija – istakao je Nebojša Anđelić, šef Stručnog štaba Naprijeda.

Naprijed je ostao na trećoj poziciji sa 29 bodova, dok je Slaven na pretposljednjoj 13. poziciji. Naredni vikend donosi vruće gostovanje u Grbavcima, gdje će pokušati na “Gajevima” protiv 13 Skojevki nastaviti pobjednički niz.

Pogledajte golove i još nekoliko prilika sa meča u Dobrljinu……