Sa gotovo 57 godina na vratu mnogi izbjegavaju da potrče za loptom. Kažu da su stari i za utakmice veterana, a sve rijeđe idu i da gledaju najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Ali da ima izuzetkaka potvrđuje primjer iz Srpca.

Miodrag Nježić upravo sa 57 godina još igra aktivan fudbal, i to ne u nekoj seoskoj ekipi, već u Drugoj ligi RS! Prvotimac je srbačke Sloge, a u poslednjem meču kada su savladali ubjedljivo Ozren (6:0), Miodrag je u igru ušao u 78. minutu, i tako i zvanično postao najstariji igrač u saveznim rangovima u Evropi!

Rođen 28. novembra 1959. godine za loptom je potrčao zvanično prvi put u mlađim selekcijama Sloge početkom 70-ih godina prošlog vijeka. I od tada druguje sa kopačkama već gotovo pet decenija. U međuvremenu pored matičnog kluba sa dosta uspjeha nosio je i dres jajačke Elektrobosne, BSK-a iz Slavonskog Broda, Rudar Prijedora, Laktaša,…

Kad se nešto voli nije teško. Moj klub se našao u teškoj situaciji, a ko će da mu pomogne, ako neće oni koji su tu uz njega godinama. Nisam mladić, ali se držim one parole “bez starca nema udarca” – poručio je Miodrag Nježić.

Svakako da je zanimljivo da je baš na poslednjoj utakmici sa Ozrenom u protivničkoj ekipi bio drugi veteran po stažu , Slobodan Katanić, sa 55 godina.

E, ovaj je i mene zaj….ao – bilo je sve što je u šali poručio prvotimac Ozrena.

Miodrag Nježić svakako zaslužuje pohvale za dugovječnost u fudbalu, ali ovo je i poruka onim koji danas sjede kod kuće uz mobilne telefone i čuda današnje tehnologije ,”gdje ste mladi”?