Danas se održavaju izbori za prve ljude Fudbalskog saveza BiH. Gotovo je izvjesno da će novi-stari predsjednik biti Elvedin Dino Begić, jer ima podršku Fudbalskog saveza RS i gotovo svih kantonalnih saveza iz Federacije.

Ne tako davno, UEFA je morala formirati Komitet za normalizaciju, kako bi državni savez mogao profunkcionisati, a kako stvari danas se čine očigledno je da će UEFA imati pune ruke posla i nakon ovih „demokratskih“ izbora.

Naime, aktuelni predsjednik FSBiH Dino Begić ima velike glavobolje, jer iako je sklopio pakt sa „crnim đavolom“ Milom Kovačevićem, sa kojim je do juče bio na različitim stranama, interesi su ih spojili, pogotovo jer su Srbi „gadljivi“ na funkciju predsjednika Saveza, a sa svih strana izlaze u javnost brojne nepravilnosti. Legendarni Faruk Hadžibegić u javnost je iznio mnogo toga o samom FSBiH, od čega je javnost još u šoku.

Uprava za indirektno oporezivanje i Poreska uprava Federacije BiH pronašle su milionske utaje u Savezu, a predsjednik Begić, ima i krivičnu prijavu za „savjestan“ rad na Aerodromu Sarajevo, čime je oštećena ova kompanija za 1,7 milion maraka.

Radika Marić, delegat Skupštine iz FSRS je „veliki kolekcionar“ presuda od kojih su neke i sa zatvorskim kaznama, koje još nije izdržao, ali će danas glasati za Begića.

Dvojica delegata iz PFS Bijeljina, Dušan Marković i Risto Vojvodić nisu legalno izabrani na Skupštini PFS Bijeljina, upitan je legitimitet i delegata iz PFS Prijedor, dok 22 delegata Skupštine FSRS traži pravdu za izbornu lakrdiju na Skupštini FSRS.

Čak 14 delegata na Skupštini FSBiH, iz Unsko-sanskog kantona i Bosansko-podrinjskog kantona su nelegalni, pošto izbori nisu održani na legalan način, a FS BPK nije ni registrovan u nadležnom sudu.

UEFA i njena pravna tijela moraće rješavati mnoga pitanja izbora ne samo na nivou BiH, nego i u Republici Srpsoj, jer će ljudi sa krivičnim prijavama birati jedni druge, nelegalni delegati dizati ruke, a poslije svega, biće da smo dobili najbolje u demokratskoj proceduri.

Fotelje su najbitnije, a o prosperitetu fudbala nikoga nije briga. Valjda nam je svima jasno, zašto smo tu gdje jesmo.