Na Vlašiću niče stadion vrijedan nekoliko miliona KM, imaće i podzemnu garažu!


Nakon zimske, skijaške sezone i relativno kišovitog proljeća, topli, ljetnji dani su idealni za jedan ovakav posao.

Sredinom 2018. godine firma “Ozon” d.d. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerom SRC “Vlašić” d.o.o. Travnik, započela je projekt izgradnje savremenog fudbalskog stadiona s podzemnom garažom na platou Babanovac na Vlašiću, u samom središtu sportsko-rekreacionog centra na Vlašiću.

Ovaj projekt izgradnje stadiona je vrijedan više miliona KM, a podrazumijevao je izgradnju stadiona s fudbalskim terenom dimenzija 100×62 m, što zadovoljava UEFA standarde iz Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi.

Projektom je predviđeno da i ostale karakteristike stadiona budu po UEFA standardima da bi se zadovoljile potrebe profesionalnih sportista, kao i svih drugih koji bi koristili jedan ovakav sportski objekt.

Trenutno se postavlja jedna od najkvalitetnijih umjetnih trava STRIKER NON INFILL Monofilament, sa dvije vrste vlakana, sa uvijenim vlaknima od 7.200 dTex i 140 mikrona.

Ispod umjetne trave postavljena je “shockad” podloga Greiner MACHTBASE.PRO, što je, takođe, prema UEFA standardima iz pravilnika.

Stadion na platou Babanovac nalazi se na nadmorskoj visini od 1.200 m, a okružen je sa svim većim hotelima i restoranima na Vlašiću.

Next post FSRS UZVRAĆA UDARAC: TRAŽE 100.000 KM KAO GARANCIJU!

Previous post KRBANJEVIĆ DRŽI U ŠAHU FSRS, USKORO SLIJEDI I MAT!

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *