Nije im svejedno, a kako bi i bilo, jer projekti im padaju u vodu, jedan za drugim!

Naravno, govorimo o bratiji iz FSRS, koji su još jedom pali na ispitu.

Naravno, pogađate, riječ je o Slogi iz Gornjeg Crnjelova i priči koja je uzburkala javnost, hoće li taj klub iz Semberije uopšte započeti novu sezonu.

Neće! I to znaju u FSRS, ali ne mogu ništa! Ovaj put nemaju uporište ni u svojim prepravljenim pravilnicima, skrojenim Statutima, jer Slogi za sada ne mogu ništa, izuzev da obilaze po Semberiji i moljakaju, ali bez uspjeha.

Naime, Zlatko Krbanjević važi za jako poslovnog čovjeka, koji je sagradio imperiju u Njemačkoj, a dio tog novca želio je potrošiti u svojoj rodnoj grudi, selu, pa i fudbalskom klubu, kojeg je za nekoliko godina doveo do Premijer lige BiH. Vjerovatno bi i tu stepenicu preskočio, d se nisu pojavili “hoštapleri” iz FSRS koji su na njima svojstven način pogurali Borac, i Sloga ostade kratkih rukava. A, gospodin Krbanjević ne baca novac niz Savu tek onako, upamtio je svaku progutanu gorku pilulu, i obećao da će im naplatiti….

I vrijeme naplate stiže brže nego što je i sam mislio. Najviše zbog tih hoštaplera, odlučio je da Slogu “stavi pod led”, ali to će uraditi na “kvaran” način. Prisustvovao je žrijebu, uplatio kotizaciju, i nema niti najmanjeg osnova da se o njemu raspravlja, pogotovo da se šalju delegacije na čelu sa gensekom Goranom Ćejićem, koji ne bi sačuvao na papiru dva nacrtana kluba, a kamoli spasio nekoga ko je zaista u muci.

Krbanjević će čekati do samog kraja, možda i odigrati jedno ili dva kola sa onim što ima (zaboravljaju da Sloga ima i B tim), i onda reći ZBOGOM fudbalu Srpske.

A, kad to uradi, onda više povratka nema, ostaje liga sa devet klubova, odnosno elita će nam imati četiri utakmice po kolu. Otkoga je i dosta je, rekli bi optimisti…

Zato su se u FSRS “uzmuvali”, jer imaju oni kandidata za to deseto mjesto, rado bi ga popunili sa Drinom, Sutjeskom, Slobodom (MG), ….ali ovaj put nemaju uporišta ni u čemu, jer osim saznanja da će se to desiti, niti jedan drugi adut ne drže u rukama.

Zato Zlatko sada FSRS drži u šahu, a vjerujemo uskoro i u matu, kada se desi navedeni scenario, i kada bi konačno država morala da reaguje na sve marifetluke “glavonja” u Aleji Svetog Save.

Do tada, uči Mile, uči šta je Damin gambit, otvaranje, rokada, kraljevska završnica…..