Nakon teškog i turbulentnog ljetnog perioda, zvanično su startovale pripreme fudbalera novogradske Slobode. Na prvom treningu odazvalo se nekoliko omladinaca i novih igrača, a predvodnik ekipe koja će se takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske – Zapad je „starosjedilac“ i kapiten Nemanja Vejnović. U narednim danima očekuje se priključenje i ostalih prvotimaca koji će popunjavati i ojačati igrački roster, a kako saznajemo, biće tu i tri inostrana fudbalera.

Na radost navijača i istinskih zaljubenika u fudbal, mjesto sportskog direktora kluba obavljaće igračka legenda Slobode i generalno fudbala Republike Srpske Nedo Zdjelar, a do kraja sedmice ozvaničiće se i šef stručnog štaba. Do tada treninzi će se odvijati pod „palicom“ Miše Jelisavca, inače pomoćnim trenerom i bivšim višegodišnjim igračem kluba.

Iako svaki početak nije lak, a naročito kada se kasni sa startom pripremnog ciklusa, na „Mlakvama“ se vratio optimizam i vjeruje se u povratak na mjesto na koje Sloboda zaslužuje. Ono što ide u prilog jeste i privođenje kraju neophodnih građevinskih radova u prostorijama kluba, kao i poboljšanje stanja na glavnom i pomoćnom terenu koje je bilo gotovo devastirano nakon majskih poplava.

-Teško vrijeme je iza nas. Nakon katastrofalnih majskih poplava zatekli smo užasno stanje u prostorijama i na terenima našeg stadiona, nakon kojeg je deset kontejnera opreme, rekvizita, tehnike i ostalog bačeno, a vrijednost toga je preko 70.000 KM i to je konstatovano u prisustvu Komisije za procjenu štete – izjavio je Mladen Bosančić, prvi čovjek Fudbalskog kluba „Sloboda – a potom se dotakao i igračkog kadra:

-Od kraja minule sezone do danas klub je napustilo 18 prvotimaca. Danas smo startovali sa sedam naših igrača, a među njima Nemanja Vejnović kojem sam zahvalan što je prihvatio poziv da pomogne svom klubu. Legenda kluba Nedo Zdjelar priključio se i prihvatio je dužnost sportskog direktora, na radost pristalica Slobode. U narednim danima biće poznat i šef stručnog štaba, a svakog dana popunjavaće se i igrački kadar, od čega očekujemo tri inostrana igrača. Nastojimo da učinimo sve da se Sloboda vrati gdje joj je mjesto, u Prvu ligu.

Prve utiske prenio nam je i novi sportski direktor Slobode Nedo Zdjelar:

-Drago mi je da sam se vratio u klub u kojem sam proveo mnogo godina. Stanje je teško, ali daćemo sve što je u našoj moći da postignemo dobre rezultate. Na prvom treningu su uglavnom momci iz omladinskog pogona, neki se nisu odazvali, ali očekujemo da će nas iz dana u dan biti sve više.

Svoj komentar na startu priprema imao je i kapiten Slobode Nemanja Vejnović:

-Ja sam tu da, prije svega, pomognem klubu i brzo sam se dogovorio sa predsjednikom i prijateljem Mladenom Bosančićem. Najavljujem borbu za vrh tabele, odnosno 1.mjesto, a u narednom periodu radićemo maksimalno kako bismo bili spremni za prvenstvene izazove. Garantujem da će na našem stadionu biti dobrog fudbala i pozivam navijače da nas podrže.

Sezona u Drugoj ligi Republike Srpske – Zapad počinje 19.avgusta, a fudbaleri Slobode u 1.kolu su gosti Tekstilca u Derventi.

“Radio Novi Grad”