I 19. kolo šampionata Republike Srpske nije donijelo neko značajniju posjetu na tribinama. Na devet utakmica, okupilo se 2.260 gledalaca, ili 250 po meču.

Međutim, da nije bilo dva susreta, prije svega onog u Omarskoj, gdje su igrali istoimeni domaćin i zvornička Drina (0:0) na kojem se našlo 800 gledalaca, te derbi duel u Banjaluci između BSK-a i Laktaša na Gradskom stadionu koji je pratilo 400 ljubitelja fudbala, i to uglavnom gostujućih, kolo bi zaista bilo porazno.

Na presotalih sedam susreta, tek nešto malo više od 1.000 ljubitelja fudbala. Čak ni lider Radnik ne može više privući na tribine od 200 gledalaca, kao ni neki mečevi koji se igraju pod reflektorima (Foča), a najmanje ih je bilo na “Predgrađu” u duelu Željezničar Sport team i Kozare (2:0), samo 60! Zaista nevjerovatan podatak, ako znamo kako igraju izabranici trenera Branislava Krunića. Takođe, i Gradiška, dosta velika sredina za naše uslove, ali očigledno da tamo više nikoga ne interesuje najvažnija sporedna stvar na svijetu, jer Banjaluka im je najbliža destinacija, računajući još i Laktaše.

Očigledno, da će ova prosječna brojka biti i slabija, ako Omarska, koja vuče po broju, ispadne u niži rang takmičenja, a po svemu sudeći, biće teško da se spasu, iako je do kraja još 15 kola i veliki broj bodova u igri.

Za nadati se da će ljepše vrijeme izmamiti publiku na stadione, jer bez obzira što smo skloni osporavati svoje, ima se štošta vidjeti na našim terenima, od mladosti, do lijepih golova. Fudbal se i igra zbog publike, bez njih sve ostalo gubi smisao…..