Derbi 2. kola šampionata Srpske između Slavije i Rudar Prijedora završen je podjelom bodova, ali i bez golova. Tvrda i teška utakmica, a prema riječima očevidaca utakmice odigrane u Istočnom Sarajevu, sudijska trojka iz Bijeljine (Rajko Đorđić, Radmilo Vuković i Bojan Rakić) navlačila je vodu na mlin domaćeg sastava.

Tako je Vučina Šćepanović za udaranje laktom bez lopte Nemanje Milovića kažnjen “samo” žutim kartonom, dok je Milović tri minuta kasnije požutio zbog “oštrog” starta, iako to nije tako izgledalo na terenu.

Gostima je poništen i jedan pogodak, navodno zbog nedozvoljene pozicije, a još nekoliko puta kada su “zeleno-crni” krenuli sami prema golu Butorovića, zastavica se nalazila u zraku spečavajući izgledne pozicije za Rudar Prijedor.

Isto tako, i dodjela kartona, iako su domaćini prednjačili u gruboj igri nije bila ravnomjerno raspoređena, čini se da su igrači Rudara opomene dobijali zbog bezazleni startova.

Očigledno, da su “kuhinje” u fudbalu Srpske proradile, iako je sezona tek startovala. Po svemu sudeći očekuju nas uzbuđenja na terenu, ali kako to kod nas obično bude, još više van njega….