Fudbaler Krupe Srđan Mrzić u pobjedi protiv Slobode iz Novog Grada nije uspio da postigne gol, ali će ovu utakmicu upamtiti po jednom sprintu u kome je razvio brzinu do pomalo nevjerovatnih 36,43 kilometra na čas!

Na taj način postao je najbrži igrač u BiH ove sezone, jer je prijašnji rekord fudbalera Zrinjskog Danila Šipovca oborio za nekih 0,5 kilometara na čas. Odlično kotira i poredeći njegovu brzinu sa samim svjetskim fudbalskim kremom. Primjera radi, vlasnik najbržeg sprinta otkako se mjere ovi podaci jeste zvijezda PSŽ-a Kilijan Mbape koji je 2020. godine na utakmici protiv Monaka dostigao tačno brzinu od tačno 38 kilometara na čas.

– Iskreno, nisam imao pojma da je taj trk bio tako brz. Znao sam da je bilo brzo, ali baš ovoliko… Na prvu nisam ni vjerovao saigračima koji su uvijek spremni na šalu, ali kada sam vidio na papiru da piše 36,43 postalo mi je jasno da sam stvarno pomjerio neke granice – rekao je Mrzić.

Na pitanje da li je dobio novi nadimak poslije subotnjeg meča odgovorio je da nije.

– Ali u šali je neko dobacio da sam kao Mbape. Godi to naravno, ali kamo sreće da sam i u ostalim parametrima tako blizu sjajnog Francuza – rekao je Mrzić.

Osim što je najbrži fudbaler u BiH, Mrzić je od zimus pokazao i veliki kvalitet jer se poslije dolaska iz mrkonjićke Slobode odlično uklopio u novu sredinu.

Šest golova i pet asistencija na osam utakmica sjajna su statistika za desnokrilnog ofanzivca rođenog prije 22 godine u Banjaluci.

– Nisam mogao bolje da počnem. Atmosfera je vrhunska, sa nekim momcima se znam odranije, pa sam odlično prihvaćen. Osjećam kao da sam tu 100 godina. Mlada smo ekipa, trener daleko najmlađi i stvarno radimo kao da sam čitav život tu. Sve je na nivou Premijer lige, imamo odlične uslove. Na kraju krajeva, da sam igrao u nekom uslovno rečeno manjem klubu teško da bih saznao koliko sam brz – kroz osmijeh je rekao Mrzić.

Lidera na tabeli veću subotu očekuje veliko iskušenje i jedna od najvažnijih utakmica u sezoni – gostovanje Zvijezdi 09.

– Spremni smo. Igramo sjajno, na pet domaćih utakmica postigli smo 20 golova, a nismo primili nijedan. Cilj je Premijer liga i znamo šta nam je činiti u Etno selu Stanišići – naglasio je Mrzić.

“Glas Srpske”