Sve može da ima početak i kraj, osim navika Crvene zvezde da sa one strane Drine regrutuje napadače, koji u dogledno vrijeme mogu u budućnosti da postanu važan faktor u seniorskom timu.

Nadaju se na Marakani da će važnu ulogu u seniorskom timu imati još jedan napadač rođen u Republici Srpskoj. Najavio je generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić, u nedavnom obraćanju javnosti, da tim sa Marakane ima veliko bogatstvo u igračima iz omladinskih selekcija. Najveći projekat omladinske škole Marko Lazetić je prije nekoliko dana debitovao za veliki Milan, a njegovim razvojnim putem mogao bi u uskoro da krene i Banjalučanin, Danilo Teodorović.

Dobre igre u banjalučkom Željezničar Sport team nisu prošle nezapaženo kod skauta jednog od najvećih klubova na Balkanu. Teodorović je veoma brzo pokorio prvoligaške terene Srpske, i otisnuo se na one, srbijanske.

– Naravno da mi je drago prvenstveno zbog poziva crveno-bijelih da zaigram za njihov klub to mi je bio jasan znak da rad i trud i ulaganje u sebe se uvijek isplati. Kada sam dobio poziv nisam se puno dvoumio oko toga da li da pojačam redove jednog od najboljih klubova na Balkana – priča Teodorović.

Rad u Banjaluci i Beogradu, mnogo se razlikuje.

– Što se tiče rada u Zvezdi u odnosu na Zeljezničar mogu reći da su svakako na višem nivou, dosta se obraća pažnja na više detalja kako na terenu tako i izvan terena i to je sigurno ono što je meni kao mladom igraču potrebno – dodaje talentovani centarfor.

O tome koliko je težak grb srpskog šampiona, veoma brzo je osjetio.

– Svakako da grb Zvezde nosi sa sobim određeni pritisak i veća očekivanja od samih igrača ali to je nešto, na šta gledam kao pozitivno po mene, kako bih se što prije navikao nositi sa tim – ističe mladi Banjalučanin. 

Fudbalsko umijeće i iskustvo, stiče pored velikih imena kao što su Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, Ohi, Dragović.

– Igrači kao što su oni su mi svakako uzor i neko na koga se ugledam na terenu i pokušavam da preko njih stičem više iskustva – kaže Teodorović.

Iako je duele dobijao s obje strane Drine, najteži su mu bili oni sa terena Prve lige Srpske.

– Kroz karijeru sam igrao protiv dosta iskusnijih i dobrih defanzivaca mislim da su na mene najveći utisak ostavili defanzivci na početku mog seniorskog fudbala, a to je  u Republici Srpskoj – objašnjava Zvezdin biser.

Ljestvica se pomjera. Sebe kroz nekoliko godina u nekoj od liga petice.

– U narednom periodu volio bih da svakako više napredujem i da kao što svaki igrač želi, ostvarim svoje snove i zaigram za neki od klubova u ligama petice – zaključuje Danilo Teodorović.

Podsjećamo, crveno-bijeli dres sa prostora Republike Srpske nosili su Luka Jović, Mihailo Ristić, Dejan Joveljić, te mnogi drugi.

“ATV”