Sportista-Heroj-Humanista-Politicar.Svima dobro poznati Zoran Mijić trener golmana prvoligaša Borca iz Kozarske Dubice sve stiže i pored mnogobrojnih obaveza. U Fudbalskom klubu Borac radi sa golmanima Wilian Orlando Kolumbijac na golu Borca važi za najboljeg golmana lige, a redove prvoligaša s “Đolova” došao je i golman iz Novog Grada Plavšić, a tu je i junior Kos.

– Pripreme traju već deset dana i momci odlično rade. Što se tiče igrača bilo je i odlazaka i dolazaka, tako da će trener Bujić imati dobru ekipu – naglašava Mijić.

Podsjećamo da je Mijić kao heroj spasio deset života sigurne smrti, od toga čak šest na sportskom terenu. Za ta svoja djela dobio je i brojna odlikovanja, među kojima su i medalja zasluge za narod, koju mu je uručio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

O kakvom se čovjeku radi govori i podatak da su ga odlikovale sve tri vjerske zajednice!

Uz sve to uspio je da zaposli više osoba, donirao je bezbroj puta sportsku opremu FK Borac i FK Partizan Kostajnica, a pomagao je i odbojkašicama, košarkašicama,kuglašima,…. Mnoge porodice slabijeg finansijskog stanja dobili su više puta pakete pomoći, mnogim penzionerima pomagao je u nabavci lijekova, pokretao humanitarne akcije za bolesnu djecu,a stigao je čak da bude i dva puta je kum u crkvi Svete Petke za Svetog Savu gdje je obezbjedio paketiće za djecu.

Politički je takođe aktivan, član je partije Dragana Čavića.

-Bolje je u životu pomogati, nego čekati da ti neko pomogne. Dok mogu biću uz ovaj narod. Nigdje nije lako, ali poslije uspješno obavljenog posla, čovjek se vraća kući zadovoljniji i srećniji. Dok je tako, Mrmi će biti na više strana – poručio nam je Zoran Mijić.