Druženje u restoranu “NMS prometa” u Podbrdu bila je “šlagor” na uspješno završenu fudbalsku sezonu! Pričalo se pomalo o svemu, ali najviše o fudbalskim “biserima” i “provalama”! Svašta nam je padalo na pamet, posebno nama starijima koji godinama “visimo” oko fudbala i Slobode! I ne damo se povjetarcu da nas “odpuhne” u zaborav!

Bili su tu treneri mlađih selekcija Mlađo Šarić, Draženko Stanarević, Dalibor Dasa Vidović, Dragan Džindža Janjanin, naša zlatna djevojka Rada Šajin (maserka), sekretar Peđa Lekić i momak zadužen za marketing i klupsku stranicu Njegoš Tomić, te nezbježni ekonom Goran Goci Ljuboja, kao operativac Jovo Šarić! Nedostaj na fotkici Pero, koji se malo kasnije pridružio drugovanju! Čovjek koji u malom prstu ima sve u “registru”!

Uz redovna druženje na “Lukama”, najljepše se družimo u “Pikasu” našoj kafanskoj bazi.

Naravo, uglavnom nam je tema fudbal!

Često se i ne slažemo oko svega! Različiti pogledi u fudbalu su “inekcija” koja nas motiviše da u nekim stvarima budemo još progresivniji.

Nema ljutnje, zavisti, pakosti, “izdaje”…Svako radi svoj dio posla i za to odgovara! Nekada nije lako, a bude i komplikovano…Život je takav!

A kada Sloboda pobjedi, nasa sreća je neizmjerna. Kao svih u klubu!

Od ove družine najduže drugujem i poznajem Gocija! Još iz “vrućih” vremena. Ne ponovilo se! Ne bih sada da se sjećam tih vremena.

Goci jednom i zauvijek drug! E tu po stažu odmah je mrkonjićka “strijela” Dalibor Daso Vidović! Furija od igrača i golgeter “boli glava”! Vjerovatno bi mi trebao kilometar šlajfne da opišem sve šta smo preturili preko svojih nejakih pleća! Iskreno koga to možda sada i zanima! Ali neka se zna! Mnogi su fudbalski stručnjaci znali reći “Dasa brzi od lopte”! I bilo je tako, a Bogami ništa manje nije brz i na jeziku. Ali ima veliko i mekano srce! Srce i iskrenu dušu za sve ljude. Tome, osim fudbalke vještine uči i svoje poletarce!

Lijepom ponašanju i velikim fudbalskim dostignućima. O tome svoje mlade fudbalere uči i Džindža. Znamo se “debeli” broj godina! Još dok je kao klinac počinjao u Slobodi i dogurao do prvog tima! Neće mi zmjeriti, ako napišem da je fudbalski pečat ostavio jako kao mlad trener radeći sa mlađim selekcijama. Pekao je zanat, marljivo učio od fudbalskih vukova… I izrastao u sjajnog trenera mlađih selekcija! Sa juniorima FK Sloboda NB u Kupu Republike Srpske, za igrače do 19 godina napravio haos! Izbačena je Omarska i Rudar Prijedor…A u finalu grupe Zapad na penale i Kozara!

Odlazak u Njemačku, odvojice ga od “Luka”!Nadamo se ne dugo!

Tekst i foto: Slobodan Dakić