Prvenstveni meč trećeg kola Druge lige grupa “Zapad” fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada sa Slogom iz Srpca igraće u nedjelju u 16.30 časova na stadionu Fudbalskog kluba Željezničar Sport team” u  Banjaluci. Tako su sportski prijatelji iz Želje izašli mrkonjićanima u susret da svoju prvenstvenu utakmicu odigraju na njhovom terenu.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Milenko Milekić zahvalan je rukovodstvu Želje što su im omogućili da meč sa Slogom odigraju na njihovom terenu.

 -To nije prvi put da nam Željo izlazi u susret da igramo utakmice na njihovom stadionu. Još ne znamo gdje ćemo ostale prvenstevene mečeve igrati, ali smo se obratili i za pomoć Fudbalskom savezu Republike Srpske da i oni posreduje kod klubova u Banjaluci da nam pomognu oko odigravanje prvenstvenih utakmica u jesenjem dijelu šamiponata. Nadamo se da će naš teren na “Lukama” biti spreman da u proljećenom dijelu šampionata utakmice igramo na našem stadionu. Nadamo se razumjevanju banjalučkih klubova oko ustupanja terena za odigravanje prevenstvenih utakmica. Narvno na čemu smo  zahvalni – kaže Milekić.

Dodaje da je rukovodstvo mrkonjićkog drugoligaša zahvalano čelnim ljudima banjalučkog Borca, što su im omogućili da prvi tim može da trenira na njihovom pomoćnom stadionu.

-Čelni ljudi Borca su nam izašli u susret da naša prvi tim može trenirati na njihovom pomoćnom terenu. To je veliki sportski gest i naša velika zahvalnost. Zahvaljujemo se i ljudima iz Karanovca, koji su omogućili da naš prvi tim ove sedmice trenira na njihovom stadionu “Šljunkari”. Od naredne sedmice prvi tim će trenirati na pomoćnom igralištu Borca, a mlađe selekcije na terenu Šumskog gazdinstva “Lisina” na lokalitetu Rasadnika. Problem nam predstavalja i činjenica da je zbog rekonstrukcije kolovoza za saobraćaj do kraja mjeseca zatvoren regionalni put Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, pa na treninge igrače moramo voziti preko Manjače što je za petnaestak kilometara dalje – kaže Milekić.

Kao što je poznato na stadionu “Luke” u Mrkonjić Gradu u toku je rekonstrukcija glavnog terena. Uz nivelaciju, proširenje glavnog terena prema standardima UUEFA, ugradiće se i automaski sistem za prskanje terena. Kao kompletno uređenje igrališta. Vrijednost projekta je 400.000 KM, a radove izvodi preduzeće “Mrkonjić putevi”. Rok ze završetak radova je 120 radnih dana.

                                       Slobodan Dakić