Tekst na našem portalu “Može li generalni sekretar FSBiH biti iz FSRS?” izazvao je brojne reakcije, gdje su nam brojni čitaoci slali svoje komentare na naš mejl. Opšta je ocjena da je, krajnje vrijeme, da Fudbalski savez RS dobije iole značajniju funkciju u krovnom savezu, ali, na žalost, kako sada stvari stoje, to će biti i dalje pusti san, bar dok je na čelu FSRS dvojac Mile Kovačević – Rodoljub Petković.

Evo nekoliko najzanimljivijih komentara:

– Ako uzmemo u obzir dosadašnju kadrovsku politiku FSRS, nije ni čudo što RS ima jedino kandidate za sitnošićardžijske usluge, pa nam se tako desi da u jednoj godini iz Premijer lige BiH ispadnu čak četiri kluba. Klubovi sa takvim ugledom, kao što su: Borac Banja Luka, Rudar Prijedor, Slavija danas vode bitke po mjesnim zajednicama.

– Kada je kadrovska politika u pitanju, Mile Kovačević i Rodoljub Petković, igraju po onoj, što gore to bolje.  Njihova dilema je koga predložiti za generalnog sekretara, a kandidati mogu biti sve “ugledni, obrazovani i čestiti”, poput: Banjca, Radike, Laleta, Kalimera…

– Ko su kandidati za najboljeg sportskog radnika, pokazuje da predsjednik Mile Kovačević i ekipa oko njega cijeni sve one, koji su fudbal uništili ili ga i dalje uništavaju. Milorad Lale, koji je ugasio SFK Željezničar, pa potom i SFK Sarajevo, a sada sve čini da zagorča život ljudima, koji se bore da spase Slaviju. Đoko Vučinić već šest godina ne može da proviri da stadion “Police” u Trebinju. Čovjek koji je, dok je bilo para u Trebinju, drmao i mešetario budžetom FK Leotar, a danas bez funkcije, čekajući da mu Mile dodijeli neku za poslušnost. To je elita Mile Kovačevića za najboljeg sportskog radnika i odanost u mašineriji za vječnog predsjednika FSRS.

– Kovačević kukumače i jada se kako FSRS ne može da realizuje projekat UEFA, gdje stoje sredstva za izgradnju Sportskog centra, kao što su izgrađeni u Orašju i Zenici i prebacuje krivicu na lokalne zajednice i Ministarstvo sporta da nema razumijevanja, priznavši sam da je njegov ugled ispod svakog nivoa, jer i sa gotovim sredstvima niko ne želi s njim da sarađuje. On se hvali kako je izdejstvovao skupštinsku odluku oduzevši Banja Luci mogućnost da gradi Sportski centra i donio odluku da to pripadne nekom drugom savezu, što je bio efektan predizborni trik čime još jednom obmanuo sportsku javnost.

– Stvari su sve jasne, dogovor Kovačević-Begić o međusobnom nenapadanju, jer izbori na svim nivoima su neregularni, počev od PFS u RS i kantona u FBiH, pa do entitetskih i državnih. Kovačević je zbog toga prepustio Begiću, FSBiH  i mjesto generalnog sekretara, a ovaj aminovao sve neregularnosti u RS.

– Odavno veću glupost nisam čuo, od izjave našeg “uglednog” Mile Kovačevića, za protivkandidata Petra Jelića, kako je isuviše mlad, da nema iskustva, da je tek izašao iz kopački. Na mjesto predsjednika Saveza u Srbiji i Hrvatskoj, upravo iz kopački su došli Dragan Stojković – Piksi i Davor Šuker, a da je sreće to je trebao i Jelić.