Danijel Majkić, fudbaler koji iza sebe ima zavidnu internacionalnu karijeru, proljećni dio polusezone provešće u lideru drugoligaškog Zapada, Željezničaru Sport Team!

Ovaj 29 – ogodišnji fudbaler bio je blizu dogovora sa nekoliko klubova, između ostalih Krupe i Borca, ali prioritet je bio odlazak u inostranstvo. Po svemu sudeći od toga neće biti ništa, i na proljeće predvodiće lokomotivu s “Predgrađa”.

Ukoliko ne ode vani, Majkić je naš član. Dogovorili smo sve detalje, što znači da će on završiti karijeru u Željezničaru, a uz to posvetiće se i trenerskom poslu. Njegovim dolaskom imali bismo zaista jaku ekipu, koja ne bi smjela da ima problema oko plasmana u Prvu ligu – poručio je direktor Željezničara Radomir Popović.

Podsjećamo da je Majkić u svojoj karijeri nastupao za teslićki Proleter, Leotar, i mostarski Velež, dok je vani igrao za ruske ekipe Krila Sovjetov, i Kaljingrad, te Šahtjor iz Kazahstana, kao i slovačku ekipu Zlate Moravice.

Uz Majkića, i iskusne Krunića, Tadića i Kukriku, stasavaju neki novi klinci, poput Pavlovića, Markovića, Čolića, Bilala, Ružičića,…