Monika u jednom trenutku pobjegla, ali je monstrum uhvatio!


Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, koji je uhapšen 5. januara zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje djevojčice, pred organima gonjenja u potpunosti je priznao zločin i potanko opisao kako je namamio djevojčicu i šta je sa njom nakon toga radio.

– On je kazao da je od juna mjeseca živio u zemunici jer je napustio kuću pošto se posvađao sa roditeljima. Rekao je da je hranu krao od mještana Malče, pa je 20. decembra otišao do kuće jednog rođaka u namjeri da nađe nešto da jede. U dvorištu je vidio auto i namah je odlučio da ga ukrade. Znao je gdje stoje ključevi, vidio je da nikog nema u kući pa je uzeo kola. Vozio se besciljno do Brzog Broda kada je vidio djevojčicu sa školskim rancem i odlučio da je otme. Rekao je da je električar koji treba nešto da uradi u njenoj školi i zamoli je da mu pokaže put. Djevojčica se dvoumila, ali je on ubjedio da uđe u vozilo. Kada je shvatila da je ne vozi ka školi pobunila se, ali joj je on kazao da je njen otac ukrao neke dragocjenosti i da je zato oteta – objašnjavaju sagovornici  iz istrage.

Manijak je djevojčicu odveo do zemunice u Malči i tamo je odmah napao. Nakon što je završio iživljavanje, sa njom je prespavao u vreći, a ujutro je namjeravao da nastavi put vozilom.

– Kad je krenuo, udario je kolima u vozilo i onesposobio ih, pa su put nastavili pješke. Namjera mu je bila da stigne do Orešca, do kuće tasta njegovog brata za koju je znao da je prazna. Tog popodneva, jedan mještanin Niševca ga je vidio sa djetetom na pruzi u ovom selu, ali to nije prijavio sve do 25. decembra kada je policija objavila njegovu fotografiju. Jovanović je kazao da je preko Palilule stigao u Svrljiški Miljkovac gdje je sa devojčicom prespavao u štali. Sutradan je od jednog mještanina potražio flašu vode i pitao kako da stigne do Orešca. Čovjek mu je pokazao put i oni su tamo stigli 22. decembra popodne. Kako u toj kući niko ne živi nije bilo hrane pa je obio susjednu odakle je ukrao neku ribu i kolače – kažu sagovornici.

Izmučeno dijete sutradan je iskoristilo otmičarevu nepažnju i pojbeglo na ulicu, ali ga je on uhvatio.

– Zaprijetio je da će joj ubiti roditelje ako ponovo pokuša da pobjegne. Nastavili su da se kreću iako tada još nisu znali da ih traži policija. Produžili su do sela Belanovac gdje su takođe prenoćili. Nije znao da je tražen sve do 25. decembra kada je vidio helikopter. Rekao je da su im policija i žandarmerija nekoliko puta bili blizu te da je jednom pomislio da su otkriveni jer se helikopter spustio nisko. Zato je odlučio da se vraća prema Svrljigu jer je vidio da je tražen na području Knjaževca. Sa djevojčicom je 28. decembra stigao u Pasjaču, rodno selo njegove majke i smjestio se u kuću za koju je znao da je napuštena. Sutradan ga je tamo zatekao vlasnik kuće Emil Živić, uspio je da pobjegne, ali ne i da odvede dijete – navode izvori.

Kako se saznaje, Jovanović je iz Pasjače pobjegao ka Niškoj Banji gdje se skrivao po tamošnjim selima, ali je odlučio da se vrati jer mu je bilo lakše da se kreće po poznatom prostoru.

– Sve do hapšenja bio je u Malči, skrivao se po zemunicama i štalama, ali ga je primjetio komšija Petar Cekić koji ga je prijavio policiji, pa je uhapšen na tamošnjem groblju – rekao je izvor.

Komentarišući opširno priznanje Jovanovića, naš sagovornik ističe da je manijak dobro upoznat da se to uzima kao olakšavajuća okolnost prilikom izricanja kazne jer je već dva puta osuđivan za ista djela.

On je vrhunski manipulator, izuzetno inteligentan, odlično zna šta mu može koristiti i tako se ponaša – rekao je sagovornik “Telegrafa”.

Da se radi o neviđenom zlikovcu, svjedoči i to što je Jovanović jednog meštanina Malče označio kao svog jataka koji mu je navodno pomagao tokom bjekstva.

– Ustanovljeno je da čovjek nema nikakve veze sa njim, a da ga je naveo kao pomagača samo da bi mu se osvetio jer ga je jednom prilikom istukao – zaključuje izvor iz istrage.
“Telegraf”

Next post FOČA: U čast SRPSKE pušteno 646 balona!

Previous post Umićević: Rukometni savez BiH prebacujemo u Srpsku!

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Unesite kod sa slike *

error: